Szépségek

2023.03.20. 18:48

Tizenötezer tulipán bújt ki a földből Balassagyarmatnál

Mintegy tizenötezer tulipán bújt ki a földből Balassagyarmat határában, amelynek virágzása májusra várható. Pintér Tivadar munkájának köszönhetően friss levegőn, szép környezetben szüretelhetik majd a virágokat az érdeklődők, vagy akár emlékezetes fotó is készülhet a színes sorok között.

Ember-Lukács Zsófia

A tulipánok virágzása májusra várható

Forrás: Nool

Fotó: E.-L.-Zs.

Ha tulipán, akkor Hollandia! – vágnák rá sokan, de nem kell azonban odáig utazni, hogy ilyet lássunk. Az Ipoly parti város mellett hatalmas területet foglalnak el a tulipánsorok. Pintér Tivadar víz, gáz, fűtésszerelő öt éve ültet különféle tulipánhagymákat a telkén. – Idén egy teljesen új állomány fog virágba borulni tavasszal. Előző években több rövidszárú tulipán nyílt, idén negyvenöt centiméter szárhosszúságú tulipánok várhatók, összesen tizenötezer holland hagymából– mondta Pintér Tivadar. 

Pintér Tivadar hobbiként tekint a tulipán ültetésre
Fotós: E.-L.-Zs. / Forrás: Nool

Hozzátette, hogy eleinte pár darab virághagyma ültetésével indult és évről évre gyarapodott a számuk és a fajtájuk.  Idén a hagymákat az enyhe télnek köszönhetően decemberben ültette és sokat el is ajándékozott belőle a környéken, valamint Erdélybe Böjte Csaba testvérnek és a felvidékre is. 

– Nekem ez a hobbim, gyönyörködtet és remélhetőleg másoknak is örömet szerzek vele. Kézzel ültetem, kapálom, majd ahogy melegszik az idő, öntözőrendszert telepítek a sorok közé, hogy az eredmény idén is lenyűgöző látványt nyújtson – hangsúlyozta Pintér Tivadar. 

Tavalyi évben is számos érdeklődőt vonzott az ültetvény: virágboltok, magánszemélyek, különböző események díszítésére is metszették a nyíló csodákat. Idén is egy szedd magad mozgalom keretében sokaknak jut majd a színes tulipánokból, vagy akár szelfipontként is sorban állhatunk majd egy emlékezetes fotó kedvéért.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában