Politika

2023.01.23. 14:02

Megbomlott az ellenzéki egység Balassagyarmaton

Távozott a baloldali párttömörülésből az egyik önkormányzati képviselő. Ennek értelmében – számtalan vitát követően – megbomlott az ellenzéki egység a nyugat-nógrádi városban.

E-L. Zs.

Kibékíthetetlenek az ellentétek a helyi ellenzékben.

Forrás: a balassagyarmati városháza Facebook-oldala

Mint ismert, a 2019-es önkormányzati választáson nyolcból három egyéni körzetet, valamint háromból két listás mandátumot nyert a Szövetség a Balassagyarmatiakért nevű, baloldali pártszövetség. A legtöbb szavazattal nyertes egyéni képviselője most kilépett a szövetségből, és függetlenként folytatja. Hajnal Sándor közösségi oldalán jelentette be mindezt.

– Hosszú ideje fennálló és mára kibékíthetetlenné vált ellentétek miatt lemondtam egyesületi tagságomról – indokolta a döntését.

Politikai pályáját azonban folytatja, és független önkormányzati képviselőként – mint írja: civil politikusként – tevékenykedik majd tovább. A 3. választókerületi képviselő sajnálatát fejezte ki, és a történtek ellenére a választók további támogatását kéri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában