Visszatekintő

2022.12.26. 18:20

Veterán autók, medvebocs, fegyverek, diákjuniális – ez történt júniusban Nógrád megyében

Összegyűjtöttük, melyik cikkeket olvastátok a legtöbben ebben a hónapban.

Nool

Amerikai autócsodák randevúztak június 25-én Romhányban

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Véres pofával tűnt fel a medvebocs, egy nagyobb állat kergette a nógrádi megyehatár közelében

Június 2-án este a nógrádi megyehatár közelében észlelték az akkor már több mint egy hete szűkebb hazánk környékén kószáló medvét. Ezúttal nem egyedül, hanem egy kisebb medve társaságában látták, a lakossági bejelentést egy Facebook-oldalnak küldte el egy neve elhallgatását kérő illető.

Nem sok maradt a reggel Érsekvadkertnél fának csapódó autó elejéből

Letért az úttestről és fának ütközött egy személyautó június 10-én a 2203-as úton, Érsekvadkert és Patak között. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből nem tudta elhagyni az autót. A rétsági hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították. 

Rangos kitüntetésekkel ismerték el a Nógrád megyei pedagógusok munkáját

Pedagógusnap alkalmából köszöntötte oktató-nevelő tevékenységet folytató munkatársait a Salgótarjáni Tankerületi Központ június 7-én a Megyeházán. Az ünnepségen méltatták azokat a pedagógusokat, akik miniszteri kitüntetést kaptak, valamint átadták a Miniszteri Elismerő Okleveleket és a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket is.

Veterán autókincsek tündököltek a romhányi Pick Up Drive fesztiválon 

Az időjárás ellenére is tömegek vettek részt június 25-én a Pick Up Drive veteránjármű találkozó és rockabilly fesztiválon. Legtöbben a rockabilly stílus jegyében piros pöttyös blúzt és az ahhoz tartozó, hasonló színösszetételben virító szoknyát öltöttek fel, amihez természetesen vérvörös rúzs dukált, és persze a szervezők gondoskodtak arról, hogy ne pusztán az autóseregletet versenyeztessék meg, hanem bizony a hölgykoszorú szépségét is megmérettették a színpadon. 

Rengeteg fegyvert és lőszert foglaltak le az 50 éves nógrádkövesdi férfinél

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának felkérése alapján a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogtak el június 14-én egy 50 éves budapesti férfit Nógrádkövesden. Az illető egy fegyverüzlet tulajdonosaként a férfi idén februárban és márciusban Budapesten értékesített összesen 5500 lőszert.

Lángokban álló autóhoz vonultak hajnalban a tűzoltók Nógrádra

Kigyulladt egy személyautó június 12-én Nógrádon. A Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület kiérkezésekor a kocsi teljes terjedelmében lángokban állt, de még a Rétságról riasztott hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt sikerült elfojtaniuk az intenzív lángokat. 

Diákjuniálissal búcsúztatták a tanévet Balassagyarmaton

Pár év kihagyás után június 15-én ismét megrendezték a nagy múltú Diákjuniálist, amelyen a város középiskolái vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában