Példamutatás

2022.06.07. 17:55

Rangos kitüntetésekkel ismerték el a Nógrád megyei pedagógusok munkáját (fotók)

Pedagógusnap alkalmából köszöntötte oktató-nevelő tevékenységet folytató munkatársait a Salgótarjáni Tankerületi Központ kedden a Megyeházán. Az ünnepségen méltatták azokat a pedagógusokat, akik miniszteri kitüntetést kaptak, valamint átadták a Miniszteri Elismerő Okleveleket és a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket is.

Gulyás Edina

Csáki Éva, Herbályné Németh Katalin és Mravcsik Sándor a köznevelésért felelős államtitkártól vehetett át korábban elismerést

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Fotó: Hegedus Mark

Június első vasárnapján köszöntjük azokat, akik a gyermekek, fiatalok nevelésére, oktatására tették fel életüket. A Salgótarjáni Tankerületi Központ a Bátonyterenyei, a Pásztói és a Salgótarjáni járás területén található oktatási intézmények fenntartójaként kiemelt figyelmet fordít a pedagógusokra, igyekszik minél jobb körülményeket teremteni számukra a színvonalas munkavégzéshez. Kedden a Megyeházán megtartott ünnepségen külön köszöntötték azokat, akik e nemes szolgálattal eltöltött évtizedek elismeréseként miniszteri kitüntetést, elismerő oklevet, illetve nyugdíjba vonulásuk alkalmából szolgálati emlékérmet kaptak. 

– A pedagógus szakma nagyon szép hivatás. Nincs nagyobb öröm egy gyermek boldog mosolyánál, hálás tekinteténél és ragaszkodásnál. Amikor fiatalon ezt a pályát választottuk, szinte mindannyiunk előtt ott állt egy tanító, egy tanár, akire felnéztünk. Nem csak az maradt meg bennünk, amit tanított, sokkal inkább az, ahogyan ezt tette. Ők voltak a példaképeink, mint ahogyan ma önök is, ti is azok vagytok az évtizedek alatt megismert gyermekek közül nagyon soknak – hangsúlyozta Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója.  

Mint mondta, ahogyan a diákok, úgy a kollégák, a vezetők és a szülők is elismeréssel tekintenek a kitüntetett pedagógusok munkájára. Azokra, akik helytállnak a katedrán, türelemmel fejlesztenek, vagy éppen versenyre készítenek fel. Felfedezik a gyermekekben a jót, és azért dolgoznak, hogy kibontakoztassák tehetségüket.

– Egy szóval, nagy betűvel írva: példaképek vagytok. Magam is felnézek rátok és elismeréssel adózok eddigi pályafutásotok előtt. A jövő nemzedékébe vetett energia, az átadott tudás, erkölcsi tartás értéke felbecsülhetetlen – fogalmazott Simon Tibor. 

A Rajeczki Benjámin Alapfokú Művészeti Iskola műsorát követően köszöntötték a tankerületi központ állami kitüntetésben részesült pedagógusait, majd a miniszteri okleveleket és a szolgálati emlékérmeket Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnök és Simon Tibor adták át a díjazottaknak.  

A köznevelésért felelős államtitkár adta át a kitüntetéseket – Dr. Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár pedagógusnap alkalmából a Pesti Vigadóban rendezett díjátadó ünnepségen adta át szűkebb hazánk kitüntetettjeinek is az elismeréseket. Mravcsik Sándor, a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium igazgatója Trefort Ágoston-díjban, Herbályné Németh Katalin, a Bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola nyugalmazott intézményvezetője Németh László-díjban, Csáki Éva, a Nógrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Balassagyarmati Tagintézménye pedagógusa Bonis Bona – a Nemzet tehetségeiért díjban részesült. A kedden megtartott salgótarjáni rendezvényen pedig a Salgótarjáni Tankerületi Központ 44 pedagógusa vehetett át miniszteri oklevelet és szolgálati emlékérmeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában