Autós találkozó

2022.06.25. 20:55

Veterán autókincsek tündököltek a romhányi Pick Up Drive fesztiválon (galéria)

Az időjárás ellenére is tömegek vettek részt a programon.

H. H.

Forrás: NMH | Fotó: Hüvösi Csaba

Nosza, rajta, keljünk útra, ugorjunk át a szomszédos Romhányba, sok-sok móka, látnivaló akad, tekintsük meg a Pick Up Drive veteránjármű találkozó és rockabilly fesztivál kínálatát – szólt az apuka, és kisvártatva már ott robogott a kacskaringós cserháti aszfalton a sötétkék Opel, benne a kis családdal. Odaérve a Laszkáry-kúria kertjébe ámult-bámult a két, általános iskolás korú fiú. 

A nagyobbik csemete szeme rögvest a második világháborús amerikai harci dzsipen akadt meg, míg a kisebbik egy nagy méretű, világoskék színű, Illinois-i rendszámú kocsihoz sietett, bőszen bambulta a felnyitott motorháztér belsejét. A családfő pedig első paroláját a főszervező, Tóth Sándor kezébe nyújtotta, aki elégedetten, széles mosollyal sétált a fák ölelte réten. El is mondta gyorsan, az utóbbi évek legszínesebb és legnagyobb tömeget vonzó fesztiválját tartották idén, szinte el sem fért a parkban az a sok ember és a megannyi pompás jármű.És persze itt voltak a gyönyörű lányok. 

Legtöbben a rockabilly stílus jegyében piros pöttyös blúzt és az ahhoz tartozó, hasonló színösszetételben virító szoknyát öltöttek fel, amihez természetesen vérvörös rúzs dukált, és persze a szervezők gondoskodtak arról, hogy ne pusztán az autóseregletet versenyeztessék meg, hanem bizony a hölgykoszorú szépségét is megmérettették a színpadon. Ott, ahol reggeltől estig megállíthatatlanul bömbölt az Óperencián túlról származó, a lábakat pergő-forgó mozgásra ingerlő muzsika. A kis család, miután alaposan kiélvezte a forgatag minden mozzanatát, és a tikkasztó hőségben szomját oltotta, hamarosan hazaindult, mert a keleti égbolton fekete fellegek gyülekeztek, és nem örültek volna, ha nyakukba szakad a vizes áldás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában