Vakáció

2022.06.15. 18:13

Diákjuniálissal búcsúztatták a tanévet Balassagyarmaton (fotók)

Pár év kihagyás után szerdán ismét megrendezték a nagy múltú Diákjuniálist, amelyen a város középiskolái vettek részt.

L.J.

Forrás: H.M., NMH

Fotó: Hegedus Mark

A hagyományokhoz hűen a Diákjuniális a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ elől induló felvonulással kezdődött. Az iskolák saját színeibe öltözött tanulóit a főút üzleteinek ablakaiból is kíváncsi szemek figyelték. A Civitas Fortissima térre érve Elek Péter, a Dumaszínház társulatának tagja és egyben a rendezvény házigazdája köszöntötte a diákokat. Ezután megkezdődtek az esőűző produkciók, amelyen a fiatalok igen kreatív előadásokat mutattak be. Az élőcsocsó bajnokságra öt fős csapatok nevezhettek, amelynek a győztese, azaz a Balassi Bálint Gimnázium Spárta csapata nyert belépőt a Palóc Ringre. 

– A Ki a Király? keretében az intézményeket két-két tanuló képviselte, akiknek a városháza dísztermében az iskolák által összeállított kultúrprogramot kellett bemutatniuk. Ezt végül összedolgoztuk és az ősz folyamán az iskolák bevonásával három helyszínen megvalósítjuk – mondta el portálunknak Medvácz Eszter szervező. 

Az ülésen a képviselő-testület megválasztotta a diákpolgármestert a balassis Rédler Zalán személyében, aki Csach Gábortól, Balassagyarmat polgármesterétől vehette át a város kulcsát. 

A Dumáld ki magad Elek Péterrel vetélkedőre szintén öt fős csapatokban mérettethették meg magukat tanulók a főtéren, amelyet végül a Szent- Györgyi Albert suli nyert meg. A nap folyamán kihirdették a Corleone Pizzéria rajzversenyének eredményét is. A rendezvényen sportversenyekből sem volt hiány hiszen a női tanárok és a lány diákok röplabdában a Balassi Bálint Gimnázium sportcsarnokában, míg a férfi tanárok és fiú tanulók fociban a Vizy Zsigmond úti  sporttelepen mérkőzhettek egymással. A tanár- diák röplabda és foci mérkőzések vándorkupáit végül a Szent-Imre gimisei nyerték. A napot Opitz Barbi énekesnő és GWM rapper fellépésével, valamint egy utolshowtánccal zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában