Környezetvédelem

2022.11.07. 13:51

Zöld Csiga Program: javában épül az Ipoly-parti palóc tanösvény

Megkezdődtek, és már gőzerővel zajlanak több ponton a munkálatok a város jelenlegi legnagyobb beruházásában, a Zöld Csiga Programban.

H.H.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere

Forrás: Nool

Csach Gábor polgármester a városháza közösségi oldalán számolt be a részletekről. A kivitelezés a leginkább várt helyen, az Ipolypart úton indult meg először. Itt szépen körvonalazódik az autóbusz-pályaudvartól a Kóvári úti körforgalomig tartó „palóc tanösvény”, amely az Ipolypart úttal párhuzamosan, a vízmű létesítményét kikerülve széles, szilárd burkolatú úton halad, és ide terelődik majd át a kerékpárforgalom is. 

Mostanában az uszoda környékén, illetve attól keletre dolgoznak a megvalósításán a szakemberek. A mintegy százharmincezer négyzetméteres területet érintő fejlesztés során a nyugati oldalon kialakítanak majd tornapályát, a régi sportcsarnokkal szemben 1,6 kilométeres futókört, a csonka Ipoly-híd környékén tanosvény-állomást, a Zsák utca torkolatánál kutyafuttatót, a Vár utca kereszteződésével szemközt pedig játszóteret, és lesz egy tizennyolc férőhelyes parkoló is.

A polgármester megemlítette még, hogy a Ligeti Lajos utcai, a vasúti sín mellett haladó, a strandhoz vezető sétányon a nyugati oldalon indult be a „gépezet”, itt a fürdő kerítése és a garázssor közötti útszakaszt aszfaltozzák, és hamarosan ugyanez történik a Ligeti utca teljes hosszában is. A harmadik munkaterület pedig egyelőre a Hősök tere, itt a központi park két oldalán futó utat aszfaltozták le nemrégiben.

Csach Gábor végezetül hozzátette, nem kell sokat várni a többi „csiga-pont” építésével sem, a Honti és a Vak Bottyán utcák között a jövő héten kezdenek, és jön már a Gregori park kiszélesítése és rehabilitációja, benne Pál Pista bácsi, az utolsó juhász-dudás szobrával, valamint a Palóc-liget felújítása és az Ipoly-holtág kitisztítása, ez utóbbi a Bükki Nemzeti Park és a vízügyi igazgatóság szakembereink szigorú felügyeletével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában