Visszatekintő

2022.11.10. 20:34

Tíz éve már, hogy vakon motorozta körbe a Hungaroringet a honti rádiós + videó

A honti származású Karvai Sándor látássérültként született, manapság marketing kommunikációs munkatársként és rádiós műsorvezetőként is dolgozik. Számos Guinness-rekord is fűződik a nevéhez: tíz éve például körbemotorozta a Hungaroringet.

Lászlók Judit

Karvai Sándor tíz éve 4,4 kilométert motorozott látássérültként

Forrás: Facebook/Karvai Sándor

Csütörtökön a rádiós közösségi oldalán emlékezett meg arról, hogy tíz évvel ezelőtt vakon körbemotorozta a Hungaroringet, mindössze telefonon kapta az irányra vonatkozó utasításokat.

– Karvai Sándor látássérült és Borsi Gergő ötszörös magyar autóversenyző 2011-ben határozta el, hogy megpróbálják a lehetetlent. Borsi Gergő megtanította motorozni vak barátját mindössze egy év alatt úgy, hogy Karvai Sándor telefonos irányítással kétszáz métert tett meg a Hungaroring célegyenesében. Egy évvel később a Hungaroring féltávját, majd egy hónappal később a teljes F1-es pályát, azaz 4,4 kilométert tett meg motoron. Eközben Borsi Gergő szintén motoron követte, és headset segítségével, telefonon irányította Karvai Sándort – derül ki a megosztott videó leírásából.

Karvai Sándor ezzel a tettével a világ első vak motorosává vált. 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, azóta Karvai Sándor már több Guinness-rekordot is magáénak tudhat. Vezetett már utasokkal teli luxusbuszt, elektromos autót, kipróbálhatta a jetskizést, a gokartozást, illetve navigátorként a ralit is. 

Tavaly a Tour de Hongrie balassagyarmati rajtja után biciklizhetett. Idén augusztusban pedig egy újabb álmát válthatta valóra, ugyanis egy kamiont vezethetett. Ezzel beállította a hetedik sikeres világrekord-kísérletét, valamint ő lett az első vak kamionos a világon. A portálunknak korábban elárulta, hogy a jövőben nagyon szeretne majd egy vonatot is vezetni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában