Rekord

2022.08.05. 19:53

Hetedik világrekord-kísérletére készül a honti származású látássérült műsorvezető

A honti származású Karvai Sándor látássérültként született, azonban ez soha nem akadályozta meg abban, hogy valóra váltsa álmait. Korábban vezetett már motort, utasokkal teli luxusbuszt, elektromos autót, jet skit és gokartot is. Augusztus 6-án, szombaton délelőtt pedig egy újabb álmát válthatja majd valóra, ugyanis ő lehet az első vak kamionos a világon.

Lászlók Judit

Karvai Sándor személyautót vezetett már korábban. Most egy lezárt területen irányítja majd a hatalmas gépjárművet 

Forrás: Beküldött fotó

Karvai Sándor ma már nemcsak marketingkommunikációs munkatársként, hanem rádiós műsorvezetőként is dolgozik. Emellett számos Guinness-rekord is fűződik a nevéhez, hiszen többek között vezetett már motort, utasokkal teli luxusbuszt, elektromos autót, jet skit és gokartot is. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egyik legfőbb célja az, hogy kamiont is vezethessen. Ez pedig augusztus 6-án, szombaton délelőtt végre meg is történhet.

– A Mex rádió idén ünnepli fennállásának hatodik évfordulóját az őcsényi reptéren, ezzel egybekötve pedig megtartják az első kamionos találkozót. Utóbbihoz egy adománygyűjtés is kapcsolódik az izomsorvadásban szenvedő Etessy Anett részére, aki hétéves korától küszködik ezzel a betegséggel. Kezelése évente hárommillió forintba kerül, ehhez az összeghez a kamionosok gyűjtése rendszeresen hozzájárul – mondta el portálunknak Karvai Sándor. 

Hozzátette: – A rendezvény keretein belül én mint az első vak motoros és többszörös Guinness-rekorder a hetedik világrekord-kísérletemet állíthatom be. A repülőtéren lesz egy lezárt terület, ahol egy francia gyártású, 480 lóerős, svéd motorral ellátott automata váltós kamiont vezethetek majd. Fekete Róbert kamionsofőr személyében pedig lesz egy navigátorom is.

Az eseményen jelen lesz Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora, ő hitelesíti majd a kísérletet. Karvai Sándor ezelőtt sosem vezetett kamiont, illetve nincs tudomása olyan vak személyről, aki ezt megtette volna korábban. Így a rekordkísérletet követően ő lehet majd úgymond az első vak kamionsofőr.

– Nagy álmom válhat valóra ezzel a kísérlettel, hiszen ahogy korábban is mondtam, ha nem volnék látássérült, akkor biztosan kamion-, vagy buszsofőr lennék. Úgy gondolom, óriási élményt jelent majd számomra, hogy látássérültként kipróbálhatom, milyen uralni egy ilyen hatalmas gépjárművet. Szinte már hallom is a fülemben azt a karcos hangot, amikor felbőg a motor, és elindulok a kamionnal. Ugyanakkor remélem, hogy sikeres lesz a rekordkísérlet, és végül én lehetek majd az első vak kamionsofőr is – mondta izgatottan Karvai Sándor, hozzátéve, hogy sokat jelent számára felesége, Karvai Sándorné biztatása, valamint, hogy a munkaadója, a Kézmű-Erfo-Főkefe cégcsoport ismét támogatja őt céljai elérésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában