Nógrád megye

2018.04.27. 06:58

Elképesztő teljesítmény: Guiness-rekordot állított fel a vak műsorvezető

A Megafon műsorvezetője Guiness-rekordot állított be április 25-én a Balatonnál. Karvai Sándor vakon vezetett autót Balatonszepezden.

Minden, ami mozog és vezethető, azt ki akarja próbálni az életben, a születése óta vak Karvai Sándor kipróbálta már a motorozást, a távolsági busz vezetését, jet skizett és most egy új ötlet kivitelezésére vállalkozott. Balatonszepezden ma tett kísérletet a Nógrád megyei Megafon rádióadó reggeli műsorvezetője arra, hogy Guiness-rekorddá váljon egy álma: villanyautót akart vezetni.

- A Nissan Leaf elektromos autó teljesen más élmény, mint egy benizmotoros, aminek hallani a hangját – mondta Karvai Sándor a kísérlet előtt.

Hozzátette: Itt nehezebb megbecsülni a sebességet, ezért nekem nagyobb kihívás mint egy hagyományos autó.

Balatonszepezd főutcáját teljesen lezárták. A szervezők biztonsági intézkedések között adták a jelet Sándornak, aki magabiztosan indult el a villanyautóval. A kocsiban a telefonja kihangosítóját használva hallgatta az iránymutatást, aki mint mondta, tökéletesen értett mindent, mert az elektromos autó rendkívül halk volt. A sofőr tökéletesen kézben tartott mindent, a rekordkísérlet pedig sikerült!

A Megafon élő adásában közvetlenül a bemutató után érezhető lelkesedéssel jelentette be az eredményt a hallgatóknak:

- Három kilométert tettem meg, a legnagyobb sebességem pedig óránkénti 45 kilométer volt. Nem féltem, de izgatott voltam, hogy sikerüljön ez is! És így is lett. Azt hiszem, a példám bizonyíték arra is, hogy semmi sem lehetetlen, csak kellő önbizalom és a barátok segítsége kell – mondta a Megafon vak műsorvezetője.

A Megafon munkatársa ezzel a nappal a vakon vezetés önállóan kategóriában a Guniess-rekordok közé a világon elsőként írta be nevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában