Iskolakezdés

2022.08.27. 14:50

Korszerű intézményekben várják Nógrád-szerte a szakképzős diákokat

Már csak néhány nap és kezdetét veszi az új tanév. A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum salgótarjáni és balassagyarmati iskoláiban az elmúlt években több száz millió forint értékben történtek fejlesztések, így a nyári szünidő idején elsősorban a szükséges karbantartási munkákat végezték el és kisebb felújításokat eszközöltek.

Gulyás Edina

Karbantartási munkákat és apróbb felújításokat is végeztek a nyáron a szakképzési centrum intézményeiben

Forrás: Pexels/Illusztráció

– A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum salgótarjáni és balassagyarmati technikumaiban, szakképző iskoláiban, valamint a salgótarjáni kollégiumában több száz millió forint értékű fejlesztés történt az elmúlt években, így most, a takarékossági szempontokat is figyelembe véve csak a szükséges karbantartási munkákat kellett elvégezni – tájékoztatott Gembiczki Ferenc, a szakképzési centrum kancellárja, hozzátéve: – Összességében így is több tíz millió forintot sikerült az intézményekre fordítani. Célunk az volt az idén is, hogy a szeptemberi iskolakezdés zavartalan legyen, s a tanév során az iskolákban technikai- és egyéb problémák ne zavarhassák meg a tanítás menetét. A tanulók és a pedagógusok korszerű körülmények között végezhessék feladataikat. 

Mint mondta, a Táncsics Mihály Technikum jó húsz évvel ezelőtt kapott új tetőszerkezetet, ám az akkori kivitelezésből adódó rejtett hibák miatti beázások okát sokszori javítás után csak mostanra sikerült megoldani. Ugyanitt a két évvel ezelőtti teljes villamoshálózat-cserét követően is maradtak még festésre váró tantermek, ezek is megszépültek a szeptemberi iskolakezdésre. 

A salgótarjáni kereskedelmi iskolában egy lezárt vizesblokkot újítottak fel a második emeleten, a Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanműhelyeiben végeztek felújítási munkálatokat. A Stromfeldben kicserélték az egyik hátsó kijárati ajtót, megtörtént a teniszpálya felújítása és kerékpártárolókat helyeztek el.

– Balassagyarmati tanintézményeink esetében a Szent-Györgyi új bejáratot kap az ősszel, de az öltözőszekrényeket és a tornateremben a labdavédő-hálókat már kicserélték a szakemberek. A Mikszáthban is elkészült egy új hátsó kijárat védőkorláttal, s megújult a Szondi fűtésrendszere is.

Közölte: Bátonyterenyén, a kisterenyei városrészen a gimnázium épületében öt, az utóbbi években már nem használt tantermet újítottak fel. Ezek a Táncsics Mihály Technikum tagintézményeként, a Pásztóról átkerülő felnőttképzést fogják szolgálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában