Felújítások

2022.08.03. 11:31

Gőzerővel zajlanak a karbantartások: takarosabbá és modernebbé válnak a nyugat-nógrádi iskolák

A Balassagyarmati Tankerületi Központ 23 millió forintot fordít saját költségvetéséből az összes intézményét érintő nyári karbantartási munkálatokra.

Veres Edina

Borítóképünk egy másik nógrádi iskola felújításán készült

Forrás: Nool archívum

Nagyné Barna Orsolya tankerületi igazgató elmondta: a folyamat a helyi, speciális igények figyelembevételével zajlik júliusban és augusztusban. A legtöbb iskolában elvégzik a festést, mázolást, de ilyenkor javítják a tantermek burkolatát, a nyílászárókat, illetve a bútorzatot is. A fűtési és villanyszerelési munkáknak, valamint az iskolaudvarokon és a sportpályákon szükséges karbantartásoknak is a nyár folyamán járnak a végére.

– Természetesen a tankerületi központunk a tanév közben is nagy figyelmet fordít a fenntartásában működő intézmények állapotmegóvására, ezzel is biztosítva a minőségi környezetet a neveléshez és az oktatáshoz. Tavasszal a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola külső sportpályája köré kerítést építtettek a rongálások elkerülése érdekében. Nagyorosziban befejeződött az iskolaépület tetőszerkezetének a teljes felújítása. Nagylócon az épület felnedvesedett vályogfalai miatt a vízszigetelést kellett haladéktalanul megoldani. Ezek a munkálatok 67 millió forint saját költségvetési forrásból valósultak meg – fejtette ki Nagyné Barna Orsolya.

Hozzátette: ezen felül közel hatmillió forint értében vásároltak padokat és székeket, amelyeket több iskolában osztottak szét. Az érintett intézményekbe megérkeztek már az új polcos és zárható szekrények is.

A tankerületi igazgató ugyanakkor azt is aláhúzta: a Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola székhelyintézménye kivételt képez. Ennek oka, hogy ott közel másfél milliárd forintos uniós és hazai pályázati forrásból korszerűsíthették és bővíthették az iskola épületét, továbbá egy új tornaterem is felépült. A beruházás a közelmúltban befejeződött, a műszaki átadás megkezdődött. A tervek szerint a varsányi iskola tanulói idén ősszel vehetik birtokba a modern, 21. századi igényeket kielégítő épületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában