Fejlesztések

2022.07.30. 15:26

Öt iskola újul meg Nyugat-Nógrádban, csaknem 180 millió forintból

A Balassagyarmati Tankerületi Központ 2022-ben is sikeresen vett részt a Magyar Falu Programban az iskolaépület felújítására, illetve az iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztésre kiírt pályázatain. Ennek köszönhetően a nyáron összesen 179 millió forintos támogatásból öt nyugat-nógrádi település oktatási intézménye újul meg.

Veres Edina

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Észak-Magyarország

Fotó: Ádám János

Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója elmondta: a sikeres közbeszerzési eljárást követően júliusban már át is adták a munkaterületet.

– Nógrádon az iskolaépület tetőszerkezetét cseréljük ki, míg Dejtáron a meglévő vizesblokkokat és a teljes padlóburkolatot újítjuk fel. Nagylócon kijavítjuk a homlokzati falszerkezetet. Új színt kap az épület, megújítjuk az ereszt és a homlokdeszkákat, valamint kicseréljük a függőeresz- és elfolyócsatornát is. Nőtincsen a tornaterem válik korszerűbbé a teljes külső és belső festéssel, valamint az elektromos hálózat felújításával. Romhányban az alsó tagozatosokat ellátó Kossuth úti telephely vizesblokkjainál cseréljük a belső nyílászárókat, a szanitereket, elvégezzük a gépészeti és villamos hálózati munkákat is – fejtette ki a tankerületi központ igazgatója.

Nagyné Barna Orsolya hozzátette: mindemellett az intézményekben folyó oktató-nevelő munkát segítik majd a projektből beszerezett informatikai eszközök, iskolai bútorok, illetve sporteszközök is.

A diákok az új tanévet várhatóan már a felújított oktatási környezetben kezdhetik majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában