Segítség az autósoknak

2022.07.12. 08:04

Nógrád megyéhez közeli pihenőket listázhatunk a közút térképén

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint új funkcióval bővült az Útinform weboldala. Ennek segítségével az ország összes, így a Nógrád megyéhez közel eső, fő közlekedési utak mentén található autós pihenőkre, benzinkutakra is könnyen rátalálhatnak az ország útjain túrázó autósok.

Nool

Nagy segítség az autósoknak

Fotó: Hüvösi Csaba

A nyári utazások megtervezéséhez kimondottan jól jöhet az Útinform weboldal eddig kevésbé ismert funkciója. A társaság külön térképi rétegen tünteti fel az autópályák és autóutak mellett található pihenőket minden elérhető szolgáltatással, folyamatosan aktualizálva. A benzinkutak helyszínein túl többek között azt is láthatják a közlekedők, hogy az adott pihenő mellett van-e játszótér, üzlet, vagy hogy mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen. 
A pihenőhelyeket mutató térképes megjelenítés a www.utinform.hu/hu/parkolok linken érhető el vagy a weboldal jobb oldali rétegválasztói közül a „P” ikon kiválasztásával. 

A pihenő helyét mutató jel minden esetben a parkoló bejáratát mutatja. Ha a jel zöld, akkor a pihenő üzemel, használható, sárga szín esetén a pihenő szolgáltatásai korlátozottan használhatók, míg piros jelölés esetén a pihenő zárva tart. A jelekre kattintva további információk is előhozhatók, mint például, hogy pontosan hol a kihajtó, mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen, van-e gyalogos átjáró az ellenkező oldalra és milyen szolgáltatások vehetők igénybe az adott pihenőben. Az ott található benzinkút weboldalára is át tud navigálni az érdeklődő a hivatkozáson keresztül, illetve egy kattintással megtekinthető az autópálya vagy autóút következő pihenője is. A közzétett adatokat a társaság rendszeresen ellenőrzi, illetve egyezteti a benzinkutak üzemeltetőivel.

A társaság arra figyelmeztet, hogy a közlekedőknek még indulás előtt érdemes tájékozódniuk a weboldalon nem csak a korlátozásokhoz, munkavégzésekhez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, de a tervezett útvonal mentén elérhető pihenőhelyi szolgáltatásokról is a kiszámítható, biztonságos közlekedés érdekében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában