Osztálytalálkozó

2022.07.08. 17:49

Ötven év után együtt nosztalgiáztak a salgótarjáni gépész technikusok

Fodor Orsolya

A különleges összejövetelen egyszerre négy osztály egykori diákjai találkoztak egymással

Fotó: Hüvösi Csaba

Nem mindennapi évfolyam-találkozót tartottak péntek délután a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumának épületében. Az intézmény egykori diákja ötven év után gyűltek össze, hogy felidézzek a közösen átélt pillanatokat. 

Sánta Zoltán egykori tanuló, a rendezvény egyik szervezője a Nool.hu-nak elmondta, hogy máig nagyon összetartó társaság az övék, s a legtöbben szívesen fogadták a meghívást. Volt, aki más megyéből érkezett nosztalgiázni

A program egy régi fényképekből álló összeállítással indult, miközben az évfolyam zenekarának a dalai szóltak az eredeti előadóktól.

– Különleges évfolyamnak említhetem magunkat. Mi voltunk ugyanis az utolsók, akik 1972-ben még technikusként végeztek és nem külön kellett részt vennünk az érettségi utáni kétéves képzésen, mint a fiatalabbaknak – emlékezett Sánta Zoltán. 

Hozzátette: nem csak nógrádi diákok jártak az iskolába, hanem Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek is. Sokan továbbtanultak és mérnöki diplomát szereztek az évfolyamukon végzett nagyjából 140 diákból.

– Bár én pályát módosítottam, mindig büszkeséggel tölt el, hogy ebben az iskolában végeztem gépészként. Akkoriban, ha valakit ide felvettek, az nagy elismerést jelentett. Ez volt a legjobb oktatási intézmény a környéken. Az évfolyamról többen mérnökök lettek, de mellettük is sokan elismerésre méltó pályát jártak be – ismertette a szervező.

Kiemelte: ma már – legalább négy éve – mindnyájan nyugdíjasok. Az egykori csapatból tizenhárman már csak fentről figyelhették társaikat e szívmelengető évfordulón, de a négy osztályfőnökből is csupán ketten élték meg a jubileumot.

Bozó János, a Stromfeld igazgatója portálunk érdeklődésére elmondta: nagy megtiszteltetés számukra minden ehhez hasonló összejövetel. A szóban forgó pedig egy egészen kivételes alkalom, hiszen egyszerre négy osztály egykori diákjai gyűltek össze. 

– Az iskolavezetéssel együtt hiszem, hogy támogatni kell az efféle kezdeményezéseket. Ez egy ünnep, aminek mi is a részesei vagyunk és örömmel biztosítjuk a régi növendékeink számára a helyet, ahol találkozhatnak – fogalmazott az igazgató, majd körbevezette a jelenlévőket az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában