Törzshely

2022.02.11. 19:50

Legendás nógrádi diszkók: ha ide jártál bulizni, te is jó évjárat vagy

Több száz buli, dübörgő zene, igazi klubhangulat, feledhetetlen emlékek. A pásztói Club Miami és a salgótarjáni Pécskő Café neve sokaknak ismerősen csenghet. Repüljetek velünk vissza az időbe és megmutatjuk, milyen volt az élet a legendás szórakozóhelyeken!

K. K.

Elindult a Törzshely 2022 című játékunk, amelynek keretében Nógrád megye legjobb vendéglátóhelyeit keressük, a cukrászdáktól kezdve a borozókig, a menő éttermeken át a lacikonyháig, vagy éppen a zenés szórakozóhelyekig. Ennek apropóján üljetek fel velünk a nosztalgiavonatra és idézzétek fel, milyen volt évtizedekkel ezelőtt a Pécskő Caféban és a Club Miamiban bulizni. 

Kisebb tömeg verődött össze péntekenként a város szívében

Nosztalgiavonatunk első állomása Salgótarján, Pécskő Café. A népszerű városi diszkó a hajdani Pécskő Kávézó és Étterem helyén működött a Rákóczi út és a Pécskő út sarkán, ahol a hírhedt lépcsősorok végén ma már egy boksz klubbot találunk.

A Pécskő Café 2004-ben nyitotta meg kapuit, hetekkel később már a város közkedvelt szórakozóhelyeként számoltak be róla a lapok. Sokan töltötték itt a péntek vagy a szombat estéjüket, olykor még a hétköznapokat is, hiszen ekkor is nyitva állt az ajtó a szórakozni vágyó fiatalok előtt, kellemes zenével, billiárddal, csocsóval és játékgépekkel fűszerezve. Törzsközönsége főképp középiskolásokból és egyetemistákból állt, de lényegében minden korosztályt kiszolgált. Nemcsak diszkónak, élőzenés estéknek, karaoke partiknak is otthont adott.

Egyfajta zenés klubot szerettem volna életre hívni, ahol kellemes zene mellett tölthetik el szabad idejüket a baráti társaságok. Igyekeztem olyan étel- és italválasztékkal szolgáim, ami ehhez a miliőhöz illik. Eredeti olasz pizzát kínálunk, s a legkiválóbb olasz kávét főzzük. Finom koktélokban sincs hiány, mint ahogy csapolt sörben és üdítőben sem – mesélte 2005-ben Vendel Szabolcs, az akkori tulajdonos lapunknak. 

Ha eljött a péntek este szinte minden asztalhoz megérkeznek a törzsvendégek már a kora délutáni órában. Érdemes volt hamar érkezni, ugyanis a legtöbbször már este nyolc órakor alig lehetett az ajtókon túl jutni.

A létszámra sosem volt panasz

Forrás: Beküldött

Habár a légkondicionálást, a nyomasztó tömeget mindenki kifogásolta, mégis hétről-hétre rengetegen töltötték meg a helyet. A Pécskő Café 2011-ben más névvel folytatta a működését, majd 2012-ben a közönség bánatára örökre bezárt, emléke generációk szívében megmaradt.

A hely, ahol egymást érték az emlékezetes bulik

Második állomásunkról, a pásztói Club Miamiról talán nem túlzás azt állítani, hogy a 2000-es évek legmeghatározóbb éjszakai szórakozóhelyének számított Nógrád megyében. A hatalmas érdeklődés miatt szinte minden szombat este sokméteres sor állt a Csap utcában, amely gyakran a Fő utcán is kanyargott. 

A hely akkori tulajdonosa mindig arra törekedett, hogy a közönség feledhetetlen élményben részesüljön, legyen szó akár zenéről, akár fellépőkről. Így került például az egyik évben több tonna homok a táncparkettre. 

Homokszőnyeg a táncparketten | Forrás: Beküldött

Máskor egészen más meglepetésben volt részük az itt bulizóknak. Mint az egyik januári szombat estén 2010-ben, amikor a zene hirtelen elhallgatott egy bombariadót miatt. Több száz ember vonult az utcára, sokan kabát nélkül álltak az épület előtt arra várva, hogy átvizsgálják. Nem sokkal később az est házigazdája, Bárány Attila egy mikrofonnal a kezében nagy bejelentéssel érkezett: a bulit az utcán folytatják. A didergő tömeg éljenzett, a súlyos mínuszok ellenére a hangulat az egekbe fokozódott.

A hideg sem szabhatott határt a hangulatnak | Forrás: Facebook | Club Miami emlékoldal

Egy biztos, rengeteg átmulatott éjszakáról tudnak mesélni Club Miami falai, ahol életre szóló barátságok, szerelmek szövődtek. A klub 2012-ben bezárt, bár több próbálkozás is volt az újranyitásra, nem jártak sikerrel. Az épület ma már üresen áll, a diszkógömb valószínűleg örökre beporosodott. 

Jelöld a kedvenc törzshelyedet és nyerj!

Megyénkben számos kiváló vendéglátóhely csábít arra, hogy a barátokkal eltöltsük a szabadidőnket. Te is szeretsz egy fárasztó nap után egy cukrászdában vagy egy kávézóban lazítani? Vagy szívesebben töltöd az idődet a kedvenc pizzázódban? Esetleg péntek este beindul a bugi a lábadban, és a jól bejáratott zenés, táncos szórakozóhely felé veszed az irányt? Ha van olyan hely, ami kedves a szívednek, ahová a legszebb emlékeid kötődnek és ahol mindig örömmel látnak, ne habozz, jelöld a kedvencedet és nyerj! A nevezéseket február 14-ig várjuk.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában