Úton

2022.01.15. 11:07

Háromszázmillióból újulhat meg az út Varsányban

Varsány önkormányzata a Vidékfejlesztési Program Külterületi helyi közutak című felhívásán háromszázmillió forint támogatást nyert el a napokban.

L. J.

Turisztikai célokat is szolgál az útszakasz, hiszen itt lehet megközelíteni a horgásztavat

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Kanyó Judit, a község polgármestere elmondta, hogy az összeget a rossz minőségű, kövezett Tábi út korszerűsítésére fordítják majd. Az évtizedek óta vágyott beruházás megvalósítása pedig azért is fontos, mert a Tábi út által lehet megközelíteni a helyi horgásztavat, a vadászházat és több mezőgazdasági telephelyet. 
– Ezzel az útfelújítással egy igen széles rétegnek biztosítunk a jövőben kiváló közlekedési feltételeket – mondta el portálunknak Kanyó Judit. Hozzátette: – A horgásztó rendkívül kedvelt a horgászok és a túrázók körében. A Varsány-Tábpusztai Horgász Egyesület kiválóan képviseli a tagok érdekeit, hiszen megfelelő körülményeket teremtettek a tó környékén, és további fejlesztéseket terveznek. A Tábi Vadásztársaság pedig szakszerű vadgazdálkodást folytat az érintett területen, továbbá tagjai és vendégei számára kulturált vadászati lehetőséget biztosít. Mindezek mellett több mezőgazdasági telephely is van a területen, amelyek szántóföldi növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkoznak. 
A polgármester kiemelte még, hogy a fejlesztés turisztikai célokat is szolgál, hiszen ezen az úton lehet megközelíteni a horgásztavat, illetve több túraútvonalat is érint. Végül pedig kitért arra is, hogy a beruházás során megvalósul majd az útburkolat felújítása, árkolás, valamint a hidak, átjárók korszerűsítése. A projekt várhatóan jövő év végére készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában