Magyar Falu Program

2022.01.27. 06:55

Folytatódnak a fejlesztések Héhalomban

Több beruházás megvalósítását tervezi a helyi önkormányzat a közeljövőben.

Nagy Orsolya

Minden lehetőséggel élnek – mondta Bakos József

Forrás: NMH Archív

Folyamatban van az egészségügyi mikrocentrum fejlesztése, amelyre 20 millió forintot kaptunk a Magyar Falu Programban. Korábban egyébként már 46 millió forint támogatásból megújult az intézmény nagy része, de a házi- és fogorvosi rendelő szigetelése, valamint a nyílászárók cseréje elmaradt. Ezeket most pótoljuk – közölte Bakos József, a falu polgármestere. 

Hozzátette: a kamerarendszert is kiépítettek a településen a közbiztonság javítása érdekében. Erre a célra hárommillió forint támogatást nyertek el, amely során hat eszközt korszerűsítettek, valamint öt új kamerával gazdagodott a település. 

Bakos József arra is kitért, hogy az óvodai játszótér kialakítása is folyamatban van, amelyre ötmillió forintot szánnak, de előbb az intézmény felújítását szeretnék még befejezni. Ez a fejlesztés több pályázatnak köszönhető, több mint 200 millió forint összköltséggel valósulhat meg. Nemcsak az óvoda szépül meg és bővül, de egy minibölcsődét is létrehoznak majd. 

A polgármester bízik benne, hogy a munkálatok idén tavasszal elkezdődhetnek. A jelenleg zajló beruházások mellett már az újabb fejlesztési tervek is készülnek. 

Pályázatot nyújtunk be az óvodai kerítés felújítására, de a Petőfi Sándor út belvízelvezetésére is. Ezen túlmenően támogatásból szeretnénk a közösségi ház tetőszerkezetét kicseréltetni, mert az mostanra elavulttá és igen veszélyessé vált – emelte ki a településvezető. 

Mint mondta, a Magyar Falu Programban idén a temetői ravatalozót újítanák fel, kommunális eszközöket vásárolnának, valamint az egyik szolgálati lakást is szeretnék rendbe tenni. Tervek még bőven vannak, ahogy lehetőségük nyílik, úgy pályáznak majd, hogy a falu tovább szépülhessen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában