sajtótájékoztató

2021.10.21. 18:32

Támogatásokra pályázhatnak a Nógrád megyei civil szervezetek

A Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársai csütörtökön a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) jövő évi pályázatainak lehetőségeiről informálták a média Nógrád megyei képviselőit.

P. K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Tolnai Sándor szakmai munkatárs elmondta: a civil szervezetek számára október 4-én jelentek meg – a Miniszterelnökség által biztosított forrásból – a NEA pályázati kiírásai. Az idei év 9,3 milliárd forintos keretösszege után 2022-ben 11 milliárd forintra emelkedett az egyesületek támogatottsági forrása.

– Összevont és egyszerűsített támogatásra egyaránt lehet pályázni, melynek célja a közösségteremtő tevékenységhez kapcsolódó költségek biztosítása, a civil társadalom erősítése és a szakmai programok megvalósítása. Előbbi formára november 3-ig, míg utóbbira november 17-ig tudnak jelentkezni az egyesületek – ismertette Tolnai Sándor.

Kiemelte: a Klapka György úti központban térítésmentes szolgáltatásokat nyújtanak a civileknek, így egyebek mellett a pályázásban is segítik az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában