Nool.hu podcast

2024.03.28. 11:24

Többször is be kellett avatkozniuk a nógrádi rendőröknek és a tűzoltóknak a napokban (podcast)

Bőven akadt dolguk az előző héten is vármegyénk egyenruhásainak, a legjelentősebb eseményekről számoltak be a szóvivők.

Sipos Nina Vivien

Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elárulta, hogy számos bűncselekménynél avatkoztak közbe az utóbbi pár napban vármegyénk rendőrei. Őrizetbe vettek egy 33 éves férfit, aki Mátraterenye utcáit rótta, annak érdekében, hogy kifigyelje, mely lakatlan épületekbe törjön be. Az általa elkövetett bűncselekményekkel összesen 150 ezer, a rongálással pedig 55 ezer forintos kárt okozott.

Kifejtette továbbá: az előző héten Mátramindszentről az éjszakai órákban ismeretlen helyre távozott egy 71 éves nő. Mint kiderült: a bejelentés alapján több betegségben is szenved az asszony, amelyekre gyógyszereket szed, továbbá térben és időben sem orientált. A nő eltűnésekor hálóinget és papucsot viselt, ami a hideg időjárás miatt még sürgetőbbé tette a megtalálását. Az idős hölgyet a reggeli órákban, Szuha külterületén épségben megtalálták, akit a mentőszolgálat munkatársainak további ellátás céljából átadtak.

Mindemellett a sajtóreferens arra is felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy legyenek körültekintőek az SMS-ben vagy e-mailben csomag érkezéséről hírt adó üzenetekkel kapcsolatban, mert könnyen csalás áldozatává válhatnak. Király-Kollár Ramóna hasznos balesetmegelőzési tanácsokat is adott a húsvéti időszak közeledtével.

Szabadtéri tüzek adtak munkát a nógrádi lánglovagoknak

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére az elmúlt hét során hatvannégy segélykérés érkezett, amelyek közül negyven tűzeset és tíz műszaki mentés során kellett beavatkozniuk vármegyénk tűzoltóinak.

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője beszámolt portálunknak az előző hét legfontosabb történéseiről, valamint kitért arra is, hogyan lehet megelőzni a kémény- és a szabadtéri tüzek keletkezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában