Nool.hu videó

2023.05.18. 11:59

Helyszíni fotók és videó: folyamatos az árvízvédelmi készültség Bujákon

Több ingatlan is veszélybe került a településen szerdán a hirtelen lezúduló csapadék miatt, jelenleg több lakóház pincéjét is vízmentesítik.

N. O.

A nagy esőzés Bujákon is problémát okozott

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról korábban beszámoltunk, a nagy esőzés Bujákon is problémát okozott szerda délután. Portálunk utánajárt, hogy jelenleg milyen állapotok uralkodnak a településen.

Borbély Gábor polgármester elmondta, hogy szerda este 10-11 óra magasságában befejezték a homokzsákok töltését. A lakosok közül mintegy 50-60 ember vett részt a munkálatokban. A Váralja Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai pedig 23 óráig szivattyúzták a vizet.

Hozzátette: az éjszakai órákban már figyelőszolgálat működött és folyamatosan ellenőrizték a vízszint helyzetét. Ez még most is tart, hiszen intenzíven esik az eső.

A polgármester kifejtette: nem a bujáki eső mennyiség okozta a gondot, hanem a környező hegyekben kialakult hirtelen nagy mennyiségű, monszunszerű csapadék. Ez miatt két patak is felduzzadt, majd először a kettő találkozásánál lépett ki a medréből, azt követően pedig több helyen is, így például a Deréksor és a Szent Márton utcánál is. Ennek következtében mintegy 60-80 lakóingatlan került veszélybe. A kertekben, a fészerekben, a garázsokban és a pincékben állt a víz. Utóbbi vízmentesítése pedig jelenleg is zajlik.

Borbély Gábor kiemelte, hogy mostanra normalizálódni látszik a helyzet, de mivel az eső továbbra sem állt el, így folyamatos a készültség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában