Nool.hu videó

2023.05.18. 10:02

Többeknek kellett elhagyni otthonát, pincékben áll a víz a heves esőzések miatt Nógrádban (videók)

Továbbra is zajlik az árvíz elleni védekezés megyénk több településén.

N. O.

Szerda este Nógrádsipeken is hatalmas problémát okozott a nagy esőzés

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék több településen is gondot okozott szerdán, de az árvízvédelem még most is zajlik.

Szeles Péter, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője portálunk érdeklődésére elmondta, hogy jelenleg Szécsényben van nagyobb káreset az esőzés miatt a Batthyány úton, ahová a szécsényi és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, önkéntesek és helyiek is kivonultak. A tűzoltók szivattyúznak és homokzsákokkal védekeznek.

Szerda este Nógrádsipeken is hatalmas problémát okozott a nagy esőzés, azóta azonban normalizálódott a helyzet.

A hivatalvezető elárulta, hogy a legfrissebb információk szerint hat ingatlanból összesen tizenkét embert kellett elszállásolni a helyi kúriában. Szerda este 9 óra 30 perc magasságában leapadt a víz. Ezt követően pedig Rimócra lettek vezényelve az önkéntes tűzoltó egyesületek.

Hozzátette: ott is ingatlanokat veszélyeztetett a víz és egy embert rokonoknál kellett elhelyezni az éjszakai órákban, fél egy körül azonban normalizálódott a helyzet.

Mint mondta: jelenleg Nógrádsipeken és Rimócon is több ingatlan pincéjében áll a víz, amelynek eltávolítása folyamatban van.

Olvasóinktól több képet és videót is kaptunk a szerdai katasztrófahelyzetről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában