Gyász

2023.03.13. 14:01

Elhunyt a balassagyarmati tűzoltóság nyugállományú lánglovagja

Egykori bajtársukat, Tóthpál László nyugállományú tűzoltó zászlóst gyászolják a balassagyarmati tűzoltók. A jogelőd Balassagyarmati Tűzoltó-parancsnokság egykori beosztott tűzoltója 82 évesen hunyt el.

Nool

A zeneművész mindössze 46 éves volt

Forrás: Shutterstock

Tóthpál László 1941. november 5-én született Szandán. Általános iskolai tanulmányait követően földműveléssel foglalkozott és 1961-től a Szandai TSZ-ben dolgozott traktorosként. 1962 január 25-én katonai szolgálatra vonult be Verpelétre, ahonnan 1963. novemberében szerelt le harckocsivezetőként.

Tóthpál László nyugállományú tűzoltó zászlós 82 éves korában hunyt el
Tóthpál László nyugállományú tűzoltó zászlós 82 éves korában hunyt el
Forrás: NVMKI

Tóthpál László a Balassagyarmati Városi és Járási Tűzoltó-parancsnokság hivatásos állományába 1976. január 01-jén szerelt fel, mint beosztott tűzoltó, majd később szerparancsnok, aztán szolgálatparancsnok-helyettes volt. Gyakorlati és elméleti téren is mindent megtett annak érdekében, hogy tudását gyarapítsa, a tűzoltói pályát kezdetektől fogva komolyan vette, élethivatásának tekintette.

Hivatásos szolgálata alatt több alkalommal részesült parancsnoki dicséretben és jutalomban, és 1981-ben megkapta a Tűzbiztonsági Érem Bronz fokozatát, majd 1988-ban a Kiváló Tűzoltó Jelvényt is. Szolgálati viszonya 1992. november 30-i hatállyal szűnt meg.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Tóthpál László nyugállományú tűzoltó zászlóst március 16-án, csütörtökön 13:00 órától helyezik végső nyugalomra a Szandai Temetőben.

Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában