Ügyészségre került az ügy

2022.02.16. 12:30

A Dunában akarta elrejteni a lopott autót a tereskei ámokfutó – lebukott

Lezárult a rendőrségi nyomozás vizsgálati szakasza a tereskei férfi ellen, aki a Dunában akart elrejteni egy ellopott autót. A férfi ellen több büntetőeljárás is folyamatban volt.

Nool

Forrás: Police.hu

A Rétsági Rendőrkapitányság lopás bűntett, kábítószer birtoklása, járművezetés az eltiltás hatálya alatt, valamint járművezetés ittas állapotban vétségek megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 25 éves tereskei lakossal szemben – írja közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint arról hírportálunkon korábban már többször is beszámoltunk, a férfi tavaly augusztusban egyik éjszaka egy romhányi családi ház mellett parkoló személygépkocsit a benne hagyott kulccsal beindított és azzal elhajtott Rétságra. A járőrök a város belterületén felfigyeltek a körözésben szereplő autóra és egészen Vácig üldözték azt. 

A férfi kivonta magát a rendőri ellenőrzés alól, az autósüldözés pedig úgy ért véget, hogy a gyanúsított a felelősségre vonás elkerülése érdekében belehajtott az autóval a Dunába, hogy oda rejtse azt. Félt a következményektől, így a helyszínt azonnal hátrahagyta és elszaladt valahová. A rendőrök természetesen megtalálták a lopott kocsit a folyóban, majd augusztus 31-én a férfit is sikerült elkapniuk.

Forrás: Police.hu

A nyomozás adatai alapján a tereskei illető a lopott személyautóval úgy vett részt a forgalomban, hogy őt a Balassagyarmati Járásbíróság 2022. február 25-ig a járművezetéstől eltiltotta. A rendőrök megállapították továbbá azt is, hogy a férfi ittas, illetve bódult állapotban vezette a gépkocsit.

A jelenleg letartóztatásban lévő 25 éves férfi ellen az eljárás vizsgálati szakaszát a nyomozók a napokban befejezték és az ügy iratait a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek megküldték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában