ámokfutó

2021.09.06. 11:15

Letartóztatták a tereskei ámokfutót, aki lopott autóval hajtott a Dunába

A tereskei férfi okkal menekült a rendőrök elől, ugyanis több más büntetőeljárás is folyik ellene.

Nool

Forrás: police.hu

A tereskei férfi augusztus 29-ére virradó éjjel Romhányban felfedezett egy személygépkocsit, amelyet a tulajdonosa nyitva hagyott, valamint az indítókulcsot is benne hagyta. Ezt követően az autót elvitte, egymillió forint kárt okozva.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi a lopott járművet Monoron kívánta elrejteni, azonban augusztus 29-én a délelőtti órákban Rétságon egy rendőrjárőr észlelte és megkísérelte megállítani őt. A férfi nem állt meg, hanem nagy sebességre gyorsított és menekülni kezdett a megkülönböztető fény- és hangjelzést használó rendőrök elől.

Vácon a jármű egyik gumiabroncsa leeresztett, ezért abból a célból, hogy a személygépkocsit elrejtse, a férfi a Dunába hajtott. Ezután tovább menekült, Csörögön, Diósjenőn, végül Siófokon rejtőzött el az egyenruhások elől.

A férfi úgy vezette a személygépkocsit, hogy őt a Balassagyarmati Járásbíróság engedély nélküli vezetés miatt korábban eltiltotta a járművezetéstől. Ellene több más eljárás folyik jelenleg is, jármű önkényes elvétele, illetve közokirat-hamisítás miatt.

A rendőrség a férfit lopás bűntette és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt őrizetbe vette, a Balassagyarmati Járási Ügyészség pedig a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, amit a nyomozási bíró el is rendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában