Tudáspróba

2023.12.09. 16:18

Karácsonyi kvíz Gáspárékkal (videó)

Mekkora volt tavaly a világ legnagyobb karácsonyfája, és hányan nézték meg a Reszkessetek, betörők című filmet? – többek között ezekre a kérdésekre kellett válaszolnia a Gáspár családnak. Mutatjuk, hogyan teljesített a celeb família.

Nool.hu

A Gáspár családnak a karácsony a legfontosabb ünnep az évben. A szenteste a hagyományok szerint egy közös vacsorával kezdődik, majd az asztalra kerül az alma, aminek szimbolikus jelentése van, és annak is, miért van plusz egy főre megterítve mindig a karácsonyi asztaluk… Gáspár Győző a családjával a Hot! magazinnak mesélt arról, mit jelent számára az ünnep. 

Sokaknál az ajándékokról szól a karácsony, de nálunk nem! Ez az ünnep a szeretetről szól és arról, hogy mind együtt vagyunk; a feleségem és a lányaim sütnek-főznek, készülődnek, majd együtt megesszük az ételeket, amiket elkészítettek

 – kezdte a Hot!-nak Győzi, aki egy különleges hagyományt is tart a családjával 24-én.

– Van egy fontos hagyományunk: egy almát vágunk fel az ünnepi asztalnál, méghozzá annyi részre, amennyien vagyunk a családban. Ha ez a szám megegyezik az előző évivel, akkor hálát adunk azért, hogy mindenki él, és jól van – árulta el a showman, de nem csak az alma szeletelésének van szimbolikus jelentése náluk.

Régen édesanyáméknál ünnepeltük a karácsonyt, és miután ő elment, ugyanúgy megterítettünk neki is, csak almát nem adtunk már neki

 – mesélte kissé elérzékenyülve Győzi, aki ekkor még nem tudta, hogy az interjút követően egy karácsonyi kvízt is meg kell oldania a családdal. Nézzük, hogyan teljesítettek...!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!