Zarándoklat

2024.05.25. 18:27

Óvodások zarándokoltak a nemzeti kegyhelyre (fotók)

Az óvodások zarándoklata mindig egy kivételes ünnep Mátraverebély-Szentkúton, hiszen gyermekekkel telik meg a kegyhely. Szombaton nem csak a szentmise erejéig várták a kicsiket, hanem az azt követő meseszínházi előadásra is meghívást kaptak az óvodások.

Gulyás Edina

Az óvodások Szentkútra zarándokoltak szüleikkel

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Ahogy minden évben, idén is megtartották az óvodások zarándoklatát nemzeti kegyhelyünkön. Az elmúlt napok viharokkal és esővel tarkított időjárását a napsütés váltotta erre az alkalomra, így szabadtéri szentmisén vehettek részt a szülők, az óvodapedagógusok és nem utolsó sorban az óvodás gyerekek.

óvodások, óvoda, zarándoklat
Szabadtéri szentmisén vettek részt az óvodások
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

Jó dolog óvodásokkal zarándokolni

A zarándoklat résztvevőit Orosz Lóránt atya, a kegyhely vezetője fogadta és köszöntötte. Mint mondta, jó dolog óvodásokkal zarándokolni, hiszen ez is hozzátartozik ahhoz, hogy a gyerekeket az életre, a hitre neveljük. Az élethez pedig a Jóisten is hozzátartozik. 

– Örülök annak, hogy eljöttetek, mindannyian a szentháromságból érkezünk – fogalmazott a szentmisét bemutató Zatykó László atya, aki Szegedről érkezett, hozzátette: 

– A hitünkben mindannyian egyek vagyunk.

 Az evangélium felolvasását követő prédikációjában kifejtette: minden szentmisében megtaláljuk Jézust, aki értünk adta önmagát. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek szentháromságából Jézus üzen: az egység, a béke mindenekfölött való. Ez igaz a családok, a nemzet és a világ életére is. A sebek vállalása nélkül azonban nincs béke, annak nagy ára van: az irgalom és a megbocsátás. 

Az ünnepi szentmisét és az ebédet követően színházi előadást láthattak a gyerekek. A Mesekocsi színház mutatta be Az állatok nyelvén tudó juhász című mesét a liturgikus téren. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában