Gitárművész

2023.09.16. 13:21

Alapi István hazaszeretete példamutató, büszkén gondol nógrádi származására

Alapi István az elmúlt évtizedekben a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő személyiségévé vált, neve szinte összeforrt az Eddával. A gitárvirtuóz számára fontosak a gyökerek, mindig büszkén gondol vissza nógrádi éveire.

Nool.hu

Az egyéves Gömör és Nógrád Rádió KüldetésTUDAT című műsorának célja, hogy bemutassa a társadalmilag aktív gömöriek és nógrádiak életét, munkásságát, küldetéstudatát és példamutatását a közösség szolgálatában – mondta portálunknak Bódi László műsorvezető, aki szeptember 17-én, vasárnap, 18 órától a salgótarjáni születésű Alapi Istvánnal beszélget a rádióban. 

Vendégének munkássága tökéletesen illik a műsor portfóliójába, hiszen az Artisjus- és Fonogram-díjas magyar előadóművész, gitáros és zeneszerző az elmúlt évtizedekben számos sikert könyvelhetett el, nem véletlenül vált a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő személyiségévé. Az Edda Művek mindig energikus gitárosa ezúttal a hallgatókkal számos érdekességet megoszt nógrádi gyerekkoráról, a palóc életről, a kedvenc ételeiről és a szülőföldje iránt érzett szeretetéről is.

Alapi István tavaly Salgótarjánban ünnepelte hatvanadik születésnapját.

Nemrég írtunk arról, hogy csalók élnek vissza a gitáros nevével.

A Gömör és Nógrád Rádió egy évvel ezelőtt indult, havonta 5-6 ezer hallgatót számlál.

Az Edda legutóbb Bátonyterenyén csapott hatalmas koncertet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!