Hallgassa élőben!

Milák ezüstérmes, Kozák elődöntős – ez történt az éjjel

Magyar idő szerint szombat hajnalban folytatódtak a 32. nyári olimpiai játékok Tokióban, s ezúttal is több magyar sportolóért szoríthattunk. A „későn kelők” kedvéért röviden felidézzük az elmúlt órákban történteket.

 

A szombat hajnali történések közül mindenképpen az élre kívánkozik a férfi 100 méter pillangó döntője, amelyen Milák Kristóf szenzációs második 50 métert úszott, 49.68-as új egyéni és Európa-csúcsot ért el – ám ezen a napon ez is kevés volt ahhoz, hogy legyőzze az amerikaiak fenoménját, a 49.45-tel új világrekordot felállító Caeleb Dresselt. Milák a finálé után elmondta, elégedett volt az idejével, és örül, hogy megkergette az amerikai ellenfelét. A döntőt itt tudja visszanézni.

Atlétáink közül Kozák Luca a női 100 gát előfutamában szerepelt, méghozzá nagyszerűen, hiszen a harmadik helyen ért célba, amivel továbbjutott az elődöntőben – 12.91-es időeredménye a 19. helyre volt jó. Folytatás vasárnap reggel 12.45-től.

A nap első magyar érdekeltségét a triatlonon vegyes csapat versenye jelentette – sőt, a Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Tóth Tamás alkotta magyar csapat a 11. helyet szerezte meg.

A Battai Sugár, Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza alkotta magyar női kardcsapat a negyeddöntőben Dél-Koreától elszenvedett 45:40-es vereség után 45:42-re kikapott Japántól, így utolsó asszóját a 7. helyért vívja – Kína ellen, 7.30-tól.

A vitorlázó Berecz Zsombor eredetileg reggel öt után néhány perccel kezdett volna, de az időjárás miatt közel kétórás késéssel rajtolt csak el a futama.

Hozzászólások

Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
családok a fókuszban
Magas szintű résztvevőkkel indul csütörtökön a 4. Budapesti Demográfiai Csúcs (videó)
gyakorlat / 28 perce
Videón, ahogy szédítő magasságban gyakorlatoztak a nógrádi tűzoltók
Szituációs begyakorló gyakorlaton vett részt a salgótarjáni és a bátonyterenyei tűzoltóság állománya szerdán, amely felkészítette őket, hogy valós tűzeseteknél eredményesebben avatkozhassanak be.
sejtelmes / 1 órája
Húha! Vasvári Vivien nem vett fel melltartót az átlátszó csipke alá
nem mindennapi élmény / 2 órája
Tanteremben tartott előadást a Zenthe színház társulata
Csongrády Béla
hitvallás / 2 órája
A megbízhatóság a legfontosabb a szécsényi vállalkozó életében
Sz. F.
iskolakert / 3 órája
Mezítlábas gyalogösvényt és sünlakot is építettek a diákok Dorogházán
Gulyás Edina
Forbes / 3 órája
Már nem Lionel Messi a világ legjobban kereső labdarúgója
Trump még kérdés / 3 órája
Szánthó: Budapestre jöhetnek a legnagyobb kaliberű amerikai konzervatívok