Hallgassa élőben!

Kiállítással támogatják a tehetséget

Folytatja tavaly ősszel elindított kezdeményezését a salgótarjáni Libri Könyvesbolt, amely a helyi művészeket és alkotókat segíti a bemutatkozásban. Legutóbb Karácsony Attila festőművész képei díszítették az üzlet falait, ezúttal pedig Sziszik Dániel fényképész fotósorozata színesíti a helyiséget.

– A tárlatokkal egyrészt szeretnénk elérni, hogy minél többen megismerjék a megye tehetséges embereinek a nevét, másrészt azt gondolom, hogy az irodalom és a művészet jó párosítás. Az egyik kedvenc mottóm, hogy művészet nélkül lehet élni, csak nem érdemes! – mondta Szabó Zsanett helyi boltvezető.

Az erdélyi születésű, jelenleg Salgótarjánban élő fotográfus nyolc évvel ezelőtt vált a fotózás rabjává, s mint azt elmondta: képeinek középpontjában az ember áll.

– A kiállított anyag egy amerikai bárjelenetet ábrázol azokból az időkből, amikor a szeszes italok fogyasztása tiltott volt. Az ötlet egy sminkes ismerősömtől származik, akivel sokat dolgoztunk együtt Budapesten. Összeállítottunk egy jó csapatot, és megszületett az eredménye – tette hozzá Sziszik Dániel.

Kiemelte: mindig szenvedélyből kattint, de maximalistaként arra törekszik, hogy a lehető legtöbbet kihozza az adott fotótémából. Tervei között szerepel, hogy a szolgáltatói szférában minél jobban kiteljesedjen. A könyvesbolt szeretné a jövőben is folytatni a tehetségek bemutatását.

Hozzászólások

megszakad a szív
Megfestette saját temetését az öngyilkos fiú – pontosan leírta a szüleinek, hogyan búcsúztassák
Értékőrzés / 4 perce
Átadták a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjakat
A magyarországi nemzetiségek kultúrájáért végzett tevékenységek szakmai elismerésében 13 személy, illetve szervezet részesült.
Magyar kutatás / 15 perce
Milyen hatása van a hosszú távú űrutazásnak az emberi agyra?
diákversenyek / 37 perce
Egy zenefanatikus lány, egy biztonsági őr és egy Dr. Csont-rajongó nyerte az országos kvízversenyeket
vonatbaleset / 38 perce
Kisiklott és kigyulladt egy tehervonat Iowában (videó)
szavazás értékelés / 41 perce
Olvasóink már nagyon várják, hogy strandolhassanak
baleset / 56 perce
Áttért a szemközti sávba, majd busznak ütközött egy sofőr Szügy közelében
birkózás / 1 órája
Németh Szilárd köszöntötte az olimpikon birkózókat