Zenés tradíció: sztárokkal vigadnak

Idén immár kilencedik alkalommal csendülnek fel fülbemászó dallamok a Szurdokpüspöki Általános Iskolában.

A település életében hagyománnyá vált újévi koncerten évről évre ismert előadók szórakoztatják a helyi publikumot. A szervezők ezúttal is gondoskodtak a remeknek ígérkező hangulatról, ugyanis Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, valamint Peller Károly, az Operettszínház művésze tökéletesen kiegészítik egymás játékát a színpadon. Benkő Gyula szervező elmondta: január 21-én, kedden ismét telt házas koncerttel sikerül beindítani az évet Szurdokpüspökiben.

– Amikor megszerveztük az első előadást, akkor az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy egy kis színt csempésszünk a nógrádi település életébe. Emellett szerettük volna, ha a kultúra helyben is elérhetővé válna – tette hozzá. A nógrádiakat minden alkalommal közkedvelt művészek szórakoztatják, akik ugyanakkora örömmel érkeznek a faluba, mint amekkora örömmel várja őket a lakosság évről évre. Az operettművészek mellett bemutatkozik a Sturcz Szmollbend, amelynek tagjai alkalmazkodnak az éppen aktuális zenei igényekhez, így képesek akár operett- és musicalműsor alapjául is szolgálni. A nagyszerű zenészekből álló csapat saját hangszereléseivel és egyedi hangzásával igyekszik kitűnni a tömegből, mindig különleges műsorral varázsolja el a közönséget. Ezenfelül a Csillagtánc csoport és Hadházy Ágoston is közreműködik produkciójával az eseményen.

A szervezők ugyanis törekszenek arra, hogy a neves fellépők mellett a helyi tehetségek is mindig teret kapjanak a koncerten. A hagyományt a következő években szeretnék folytatni.

Hozzászólások

Március 6.
Az írott nyelv zavarai állnak a logopédia napjának középpontjában
jövőbiztos változat / 26 perce
Lóerőben többet, nyomatékban kevesebbet tud
Plug-in hibrid hajtással jön a Touareg R.
Munkaerőpiac / 39 perce
11,4 százalékkal nőtt 2019-ben a bruttó kereset
Pénzünk bánhatja / 49 perce
Vigyázat, átverős levelekkel csapják be a Nemzeti Közművek ügyfeleit
meghívás / 1 órája
Magyar résztvevője is van az amerikai konzervatív seregszemlének
hagyomány / 1 órája
Hamvazószerdával kezdődik a negyven napon át tartó böjt
Gerhát Karina
Biztató eredmények / 1 órája
Emberi őssejtekkel gyógyítottak meg cukorbeteg egereket
Űrkutatás / 1 órája
Aktívabb a Mars belseje, mint várták