-4°

Nagy halakért folyik a küzdelem

Magyarország legrégebbi, folyamatosan megrendezett pontyfogó nemzetközi versenyeként, egyben az 58. hivatalos maconkai bojlis versenyként vasárnap megkezdődött a június 15-ig tartó, 117 órás XIV. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXIX. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa.

A MOHOSZ és a BSHE kiemelt rendezvényén az idők folyamán már 4 kontinens 20 országából összesen 683 csapat indult el, most pedig ismét az egy versenyen maximálisan engedélyezhető, 32 csapat csap össze, 8 ország képviseletében. A mezőnyben a 14 indulási jogot kapott hazai egységen kívül többek között megtalálható az angolok világbajnok és kétszeres EPBC győztes csapata, az USA pontyfogó válogatottjai, nemzetközi és nemzeti bajnokok sora, továbbá 10 induló csapatban korábbi EPBC győztest is üdvözölhetünk.

Mindenkinek megvan a saját taktikája – fotók: B.L., NMH

Dr. Dérer István, a verseny rendezője és főbírója portálunknak elmondta, hogy a tavalyi szezon fantasztikus rekordjai után bizony nagyon magasan van az a bizonyos léc az elvárások tekintetében, de az eddigi legerősebb mezőny ismeretében ismét nem elérhetetlen a 100 mázsa feletti összes fogás, vagy az ezer kilogramm feletti győztes eredmény sem, s természetesen ismét várható 20 kilón felüli pontyóriások fogása is. A rendezők bíznak abban, hogy sokan a helyszínen is megtekintik a versenyt (erre hétfőtől csütörtökig 7 és 19 óra között van lehetőség) és abban is, hogy a péntek délután 16:30-ra tervezett ünnepélyes díjkiosztón újra magyar csapatoknak is tapsolhatunk.

Magát, az Európa Kupát minden este 20 órai kezdettel élő közvetítés keretében is nyomon lehet követni majd a névadó szponzor F&H internetes csatornáján, ahol a legutóbbi közvetítés több tízezres nézettséggel szintén rekordot döntött, s szintén elkészül majd az újabb versenyfilm is. A végeredményről természetesen portálunkon is beszámolunk!

Hozzászólások

-4°
Közepesen felhős
V
-3°
H
-3°
K
Sz
nagy a tét
A klímaváltozás beindíthatja a kihalás dominóeffektusát
téli hideg / 25 perce
Emmi: minden hajléktalannak jut hely
A következendő napokban lehűlés várható, ezért még fontosabb a hajléktalanok védelme.
mutatvány / 1 órája
Két focista megmutatta, hogy egy kis szédülés nem állhat a gólok útjába
A munka gyümölcse / 2 órája
Életét szentelte a gyermeknevelésnek a kisterenyei bölcsőde egykori vezetője
Palchuber Kinga
Szolgáltatás / 3 órája
Megnyitotta kapuit a városi jegyiroda Salgótarjánban
Cs. B.
bühnagy szótár / 3 órája
Sántha Attila: a székely nyelvjárás az, amely leginkább kifejezi a székely embert
páratlan kilátás / 3 órája
Megépült a világ első lefelé épült hotelje Kínában
tollforgatók figyelem / 3 órája
November 30-ig lehet pályázni a Visegrádi Irodalmi Rezidens Programra