19°
23°
12°

Lemondást javasolnak Dömsödi Gábornak

Csütörtökön tartották meg a városi közgyűlés március végén elmaradt ülését, ahol Farkas Attila, volt alpolgármester, önkormányzati képviselő kért szót, ügyrendi kérdésben. Azt javasolta Dömsödi Gábornak, hogy mondjon le polgármesteri tisztségéről.

– A legutóbbi ülésen kétszer is elmondta a polgármester, hogy annyira megromlott a viszonya a testület tagjaival, hogy nem kíván későbbiekben együtt dolgozni velünk, bár tavaly még úgy nyilatkozott, hogy korrekt az együttműködés a tagokkal. A polgármester döntése függvényében a testület a későbbiekben kialakít majd egy álláspontot – közölte portálunkkal Farkas Attila.

Hozzátetette: ezután felállt mind a hét képviselő és otthagyták az ülést. A felvetésre április 26-ig várnak választ Dömsödi Gábortól, akit felkerestünk a történtekkel kapcsolatban. Nem kívánt reagálni, azt mondta, a közösségi oldalán megoszt majd egy nyilatkozatot, de ez nem került nyilvánosságra lapzártánkig.

A helyi televíziónak úgy fogalmazott: „nem fogok lemondani, és nem azért, mert azt gondolom, hogy tartható ez a helyzet, hanem azért nem, mert Pásztó megérdemli, hogy egyszerre válasszon új polgármestert és új képviselő testületet. Ezt pedig csakúgy lehet megtenni, hogyha a tisztelt képviselő testület is lemond, kockáztatva azt, hogy vagy újra választják őket, vagy nem.”

Kiemelt fotónkon Dömsödi Gábor, a kép forrása: MTI – Komka Péter

Hozzászólások

Választások
Tóth-Nagy Orsolya, Kéri István
Másfélszer több nógrádi tette le a voksát mint öt éve
ötven méterre a parttól / 14 perce
Cápa ölt meg egy férfit Hawaiin
A 65 éves kaliforniai úszó már eszméletlen volt, amikor a partra húzták.
Nem vágnak vissza az Apple-nek / 57 perce
Megszólalt a Huawei alapítója az amerikai szankciók miatt
baleset / 1 órája
Tolatás közben koccant két autó Balassagyarmaton
Birkózás / 1 órája
Két arany, öt ezüst és három bronz termett a magyaroknak
Táncházmozgalom / 1 órája
Koncertet adnak Halmos Béla emlékére
utolsó esély / 2 órája
Újra lehet jegyet kapni Ed Sheeran szigetes koncertjére
Wellnessmánia / 3 órája
Pünkösdkor élénk forgalom várható a szállodákban