-5°
Fotó: shutterstock

Gyarmati áruház mosdójában rabolta ki a fiatalokat

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 23 éves mohorai férfinek a letartóztatását, aki egy balassagyarmati áruházban négy kiskorú fiút rabolt ki.

A gyanúsított november 10-én délután, az áruház mosdójából akart távozni, amikor négy tizenéves fiú érkezett oda. Behúzta a mosdó ajtaját és agresszíven pénzt kért tőlük, majd miután kevesellte a kiskorúak által neki adott összeget, veréssel kezdte fenyegetni őket, további pénzt követelve. A férfi azért, hogy a követelésének nyomatékot is adjon, ököllel beleütött az egyik ajtóba, ezért a rémült fiúk újra adtak neki a pénzükből. Az elkövető összesen 1.200 forintot zsákmányolt tőlük.

A férfi a rablás előtt az áruház ruházati részlegéről jogtalanul eltulajdonított egy pár, 5.990 forint értékű cipőt, úgy, hogy a lábbelit egy nadrággal letakarva a próbafülkébe vitte, arról az áruvédelmi eszközt leszakította, majd a cipőt felvéve akart távozni az üzletből.

A büntetett előéletű, különös visszaeső gyanúsított ellen a nyomozó hatóság négy rendbeli rablás bűntette és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt folytat nyomozást. Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása – szökésének, elrejtőzésének veszélye – miatt, és mivel vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát, a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a letartóztatásának elrendelését.

Az ügyészség indítványával egyetértve a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Forrás: ugyeszseg.hu
Kiemelt fotónk illusztráció

Hozzászólások

-5°
Hószállingózás
V
-4°
H
-4°
K
Sz
-3°
Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Rendkívüli ülést tartottak a fennálló problémák miatt
Elismerés / 42 perce
Átadták a salgótarjáni Jó tanuló, jó sportoló díjakat
Péntek délután immáron 36. alkalommal köszöntötték megyeszékhelyünk azon diákjait, akik az iskolapadban és a sportpályán is kimagaslót alkottak az előző tanévben.
lézerfények / 58 perce
A karácsonyi dekorációk is zavarhatják a légi közlekedést
"a szerző legjobb része" / 1 órája
Még soha nem ért ennyit egy Proust-regény
méltó lezárás / 1 órája
Katinkának 200 vegyesen sem akadt ellenfele
színes történelem / 2 órája
A fantáziától a valóságba tért vissza Peter Jackson
Szárnyas barátaink / 2 órája
Így segíthetünk az áttelelő madaraknak
közös segítség / 2 órája
Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek ajándékokat