12°
23°
12°
Fotó: shutterstock

Gyarmati áruház mosdójában rabolta ki a fiatalokat

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 23 éves mohorai férfinek a letartóztatását, aki egy balassagyarmati áruházban négy kiskorú fiút rabolt ki.

A gyanúsított november 10-én délután, az áruház mosdójából akart távozni, amikor négy tizenéves fiú érkezett oda. Behúzta a mosdó ajtaját és agresszíven pénzt kért tőlük, majd miután kevesellte a kiskorúak által neki adott összeget, veréssel kezdte fenyegetni őket, további pénzt követelve. A férfi azért, hogy a követelésének nyomatékot is adjon, ököllel beleütött az egyik ajtóba, ezért a rémült fiúk újra adtak neki a pénzükből. Az elkövető összesen 1.200 forintot zsákmányolt tőlük.

A férfi a rablás előtt az áruház ruházati részlegéről jogtalanul eltulajdonított egy pár, 5.990 forint értékű cipőt, úgy, hogy a lábbelit egy nadrággal letakarva a próbafülkébe vitte, arról az áruvédelmi eszközt leszakította, majd a cipőt felvéve akart távozni az üzletből.

A büntetett előéletű, különös visszaeső gyanúsított ellen a nyomozó hatóság négy rendbeli rablás bűntette és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt folytat nyomozást. Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása – szökésének, elrejtőzésének veszélye – miatt, és mivel vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát, a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a letartóztatásának elrendelését.

Az ügyészség indítványával egyetértve a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Forrás: ugyeszseg.hu
Kiemelt fotónk illusztráció

Hozzászólások

Minority SafePack
Kelemen Hunor: erős képviselete lesz az erdélyi magyarságnak
Széthullott az ellenzék / 18 perce
Fölényes győzelmet aratott a Fidesz
Választási összefoglaló: eredmények, nyilatkozatok.
Nyomás alatt / 1 órája
Jobbik-listavezető: szerdán dől el, ki lesz a párt EP-képviselője
Klímakatasztrófa / 1 órája
Gyurcsány: az erős Európa a DK-val még erősebb lesz
Alázatosak maradnak / 1 órája
Fekete-Győr: a Momentum a magyar egészségügy pártja
Felemás reagálás / 2 órája
Az MSZP elnöksége vállalja a felelősséget, de nem mond le
Európai dimenzió / 2 órája
A bevándorlásellenes jobboldaliak utolérték az Európai Néppártot
Európai nemzet, európai ország / 2 órája
Orbán Viktor: a magyarok megbízást adtak a bevándorlás megállítására