Fejlesztések ösztönzik a vidék megmaradását Bercelen

A járványügyi helyzetre való tekintettel szűk körben megtartott ünnepség keretében adták át a legújabb fejlesztéseket Bercelen a minap.

Az óvoda új kerítéssel és udvari játékokkal gazdagodott, az orvosi rendelő pedig több mint két és fél millió forint értékű orvosi eszközt kapott a Magyar Falu Program jóvoltából. A vidék megmaradásának fundamentuma a megfelelő alapellátás megteremtése. A dinamikusan fejlődő település vezetése ennek érdekében minden pályázati lehetőséget megragad, hogy minél több fiatalt és kisgyermekes családot a faluban maradásra ösztönözzön.

Az önkormányzat a tulajdonában lévő óvodai játszóudvar és kültéri játékok, eszközök vásárlását célzó fejlesztésre a Magyar Falu Program keretében nyerte el a beruházáshoz szükséges összeget, 2.134.738 forintot. A fejlesztés során négy új udvari játékot – fészekhintát, játszótornyot, állvánnyal ellátott csúszdát és műanyag rugós játékot – állítottak fel az óvoda udvarán.

Ugyancsak az óvodaudvar-fejlesztés című projektben elnyert 2.515.262 forintból egyedi megjelenésű kerítéselemekkel vették körbe az intézmény udvarát. A megújult óvoda mellett jelentős orvosi eszközfejlesztés is történt Bercelen.

Az orvosi ügyelet automata defibrillátort kapott. A háziorvosi és a fogorvosi rendelő egy sterilizátort és egyéb eszközöket, mint például foto­polimerizációs lámpát, tűfogót, sebészeti ollót, fogászati elszívókészüléket és vizsgálólámpát, összesen 2.673.500 forint értékben. A fejlesztés eredményeként várhatóan mérséklődnek majd az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei.

Hozzászólások

Covid–19
Brüsszel a koronavírus-járvány közepén is csak a piacot védi
Nemzetközi elismerés / 21 perce
Bekerült a világ 250 legjobb orvosi egyeteme közé a Semmelweis Egyetem
A négy magyar orvosképző egyetem több mint 50 hellyel javította pozícióját a felsőoktatási intézmények tekintélyes szakterületi rangsorán.
szomorú vallomás / 1 órája
Pécsi Ildikó fiának fájdalmas nyilatkozata: Édesanyám jelenleg a legnagyobb meccsét vívja
Interjú / 1 órája
Erős helyi beágyazottságú jelölteket indít a Fidesz a fővárosban 2022-ben
Halottak napja / 1 órája
Elhunyt szeretteinkre emlékezünk a hétvégén
mindenszentek / 1 órája
Több nógrádi településen is korlátozzák a forgalmat a sírkerteknél
Nagy Orsolya
egy húszast simán letagadhat / 2 órája
A dögös mamám! Nem csodáljuk, hogy büszke ezekre a képekre a 66 éves Kim Basinger lánya
Nehéz váltani / 2 órája
Halloweenkor takarítsuk ki a zombikat a hálózatból