Hallgassa élőben!

Eredményesen töltötték ki a klímateszt kérdéseit

A Nagy Diák Klíma Teszt című országos verseny budapesti döntőjének helyszínére látogathat a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum két tagiskolája szeptember 30-án, csütörtökön. Az oktatójátékot a DUE Médiahálózat és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen szervezi meg.

Mint az a médiahálózat hivatalos oldalán olvasható, március 5. és szeptember 5. között soha nem látott számú kitöltő vett részt a klímatesztben. A nagy érdeklődés igazolta a Bölcsőnk a Föld című program sikerét, és azt, hogy a klímavédelem és a környezetvédelem témája mennyire releváns napjainkban a fiatalok körében.

A Nagy Diák Klíma Teszt a középdöntővel folytatódik, amelyre szeptember első felében regisztrálhattak egy alkalmazáson keresztül a legjobb online eredményt elért játékosok.

Baranyi Zoltán, a szakképzési centrum főigazgatója elmondta: a vetélkedő első, online fordulójában a Táncsics Mihály Technikum a tizedik, míg a Szondi György Technikum és Szakképző Iskola a huszadik helyen végzett, így bejutottak a legeredményesebb intézetek közé.

– A salgótarjáni Táncsicsból százötvennyolc, míg a balassagyarmati Szondiból hetvennyolc azonosított játékos szállt versenybe. A legtöbb, azaz négyszázhuszonhat kitöltés a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai tagintézményéből érkezett – fejtette ki Baranyi Zoltán.

Hozzátette: a legeredményesebb iskolák – köztük a két nógrádi technikum – jutalomként egyosztálynyi diákot vihetnek el szeptember 30-án a budapesti Akvárium Klubba, ahol az egyéni középdöntőre is ellátogathatnak.

Hozzászólások

Hirdetés
Arany János karakterei szeptember 19-én megelevenednek a Duna Televízión
felmérés
A magyarok többsége hazugságbeszédnek tartja az Őszödön elhangzottakat
Tudják, de teszik / 28 perce
Ennyire függenek a közösségi oldalaktól a magyarok
Sokan napi több órát töltünk a közösségi oldalakon, ezért különösen oda kell figyelnünk arra, hogy ne éljenek vissza a személyes adatainkkal.
Tizenöt éve k*rta el, nem kicsit / 33 perce
Tömegek vonultak az utcákra, miután Gyurcsány bevallotta, hogy hazudott
megmérettetés / 8 órája
Maconkán dől el, hogy melyik a világ legjobb horgászcsapata a method feeder szakágban
V. E.
Európa-liga / 9 órája
Leverkuseni vereséggel kezdte a Ferencváros a csoportkört
Közlekedés / 9 órája
Országszerte 1100 elektromos busz állhat forgalomba 2025-ig
sejtelmes / 9 órája
Meztelenül pózolt a kádban Weisz Fanni
segítség / 10 órája
Megyeszerte gyűlnek a kupakok – összefogtak a nógrádiak a beteg és rászoruló gyermekekért
Nagy Orsolya