Kirándulás

2018.11.19. 10:19

A Kárpátaljával ismerkedtek meg a pásztói diákok

Ukrajnába utaztak a helyi Zsigmond Király Általános Iskola tanulói az előző évi őszi kirándulás folytatásaként.

T.-N. O.

Huszt várának romjainál is jártak a tanulók, Fotó: NMH

A háromnapos barangolás célja az volt, hogy a diákok megismerjék Kárpátalja nevezetes történelmi helyszíneit, új természeti szépségeket fedezzenek fel és betekintést nyerjenek az ott élő magyarok mindennapjaiba.

A nebulók elsőként Beregszászra látogattak el, ahol megtekintették az egykori Bethlen-kastély épületében található Beregvidéki Múzeumot. Ezután Tiszaújlakon Kárpátalja legnagyobb turulmadaras emlékművét csodálták meg, amely a Rákóczi szabadságharc legelső győzelme előtt tiszteleg.

Huszt várának romjainál is jártak a tanulók, Beküldött fotó

Később Nagyszőlősön a Perényi család kastélyát vették szemügyre, majd bebarangolták Huszt várának romjait. Técsőn megtekintették a város református templomát és Hollósy Simon festőművész szobrát. Ezen túl megálltak a Tisza partján is, Aknaszlatina és Rahó között, majd felfedezték a Fekete-Tisza forrását. Később Visken a falu református templomát, majd Szeklencén a görögkatolikus fatemplomot tekintették meg. A kirándulás végül a Szinevéri Nemzeti Parkban ért véget.

A többnapos túráról felejthetetlen élményekkel és új ismeretekkel tértek haza a fiatalok. A program a Rákóczi Szövetség támogatásával valósulhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!