városvezetés

2019.10.22. 13:23

Esküt tett Balassagyarmaton az új képviselő-testület

A város rendszerváltás utáni történetében nyolcadik alkalommal tartott alakuló ülést hétfőn Balassagyarmat képviselő-testülete.

NMH

Balassagyarmat újonnan megalakult képviselő-testülete

Forrás: NMH

Fotó: T.A.

Az október 13-i önkormányzati választáson győztes új polgármester, Csach Gábor (Fidesz–KDNP) köszöntötte a Városházán a megjelenteket, majd ismertette, hogy az önkormányzati választások helyi történetében az egyik legmagasabb részvétel mellett vettek részt a múlt heti választáson, 17 százalékkal többen, mint 2014-ben. Ez fontos legitimációt jelent az elkövetkező öt esztendőre.

Balassagyarmat újonnan megalakult képviselő-testülete
Fotó: T.A. / NMH

Az első napirendi pontban a helyi választási bizottság elnöke, Palik Ferenc adott pontos tájékoztatást az önkormányzati választás eredményeiről.

A képviselők és a polgármester eskütétele után Csach Gábor röviden ismertette a következő öt évre vonatkozó programját a megjelentekkel. A program hat alappillére: a családok támogatásának növelése, a helyi adók további csökkentése, az egészség megőrzését szolgáló fejlesztések megőrzése, és egy modern város építése. A városvezetés minden idők legnagyobb zöldterület fejlesztését valósítja meg a következő ciklusban, és tovább kívánja erősíteni a palóc szülőföld iránti kötődést.

Ezt követően került sor Balassagyarmat város alpolgármesterének megválasztására. Huszár Péter már négy ciklus óta tagja már a képviselő-testületnek, legfőbb feladata a városüzemeltetéssel kapcsolatos feladatok koordinálása lesz. Az ülésen a testület megállapította a város polgármesterének, alpolgármesterének illetményét, valamint a képviselői tiszteletdíjakat, és megválasztották a képviselő-testület bizottsági tagjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában