Hallgassa élőben!

Ha nyár, akkor gyerektábor

Véget ért a közlekedésbiztonsági tábor a Szécsényi Rendőrkapitányságon.

A Szécsényi Rendőrkapitányság a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal közös szervezésben idén is megrendezte a nyári bűn- és balesetmegelőzési, közlekedésbiztonsági gyermektáborát 6 és 14 év közötti iskolások részére.

A rendőrkapitányság tagjai sok éve biztosítanak tartalmas és hasznos programokat a résztvevőknek, kiemelt figyelmet fordítva a bűn- és balesetmegelőzésre, a biztonságos közlekedésre.

Valent Judit rendőr őrnagy, közlekedési főelőadó elevenítette fel a gyerekek ismereteit a legfontosabb közlekedési jelzőtáblákkal és közlekedési szabályokkal kapcsolatban. A gyakorlati feladatok során idén is minden gyerek kipróbálhatta magát a rendőrkapitányság udvarán felállított kerékpáros ügyességi pályán.

Az előadások keretében a diákok nemcsak a közlekedés, hanem a nyári szünet és a nyaralás biztonsága kapcsán is számot adhattak ismereteikről. Interaktív szituációk révén maguk a táborozók gyűjtötték össze mindazokat a veszélyhelyzeteket, amelyekkel a szünidőben találkozhatnak, és mindezek elkerülése, megelőzése érdekében hasznos tanácsokat és tippeket adtak egymásnak.

Sztréminé Szita Julianna rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési főelőadó ismertette a gyermekek részére a legfontosabb tudnivalókat az áldozattá válás megelőzésére vonatkozóan. A programok között kiemelt helyet kapott a 112-es segélyhívószám, a közösségi portálok megfelelő használata, illetve az adatfeltöltések veszélyei.

A gyerekek aktívan részt vettek minden eseményen, rengeteg kérdéssel fordultak az előadókhoz, és a kapott válaszok révén a meglévő ismereteiket valamennyi témakörben bővítették. A rendőrök az iskolaőrök segítségével a szakmai programokat szabadtéri játékokkal és egész napos kirándulásokkal egészítették ki, amelyek során a tanulók többek között a Szécsényi járás településeivel, természeti értékeivel és kultúrájával ismerkedtek meg.

A táborban részt vevőktől Bárnai Balázs rendőr alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője kis ajándékkal búcsúzott a jövő évi találkozás reményében.

Hozzászólások

Hirdetés
Arany János karakterei szeptember 19-én megelevenednek a Duna Televízión
őszinteség
Vége a találgatásoknak, elmondta az igazat szerelmi életéről Tóth Andi
Örök szégyenfolt / 6 perce
Gyurcsányék történelemhamisítása már tizenöt éve tart
A bukott miniszterelnök máig nem vállalja a felelősséget az őszödi beszédből kiderült hazugságaikért.
felmérés / 30 perce
A magyarok többsége hazugságbeszédnek tartja az Őszödön elhangzottakat
Tudják, de teszik / 38 perce
Ennyire függenek a közösségi oldalaktól a magyarok
Tizenöt éve k*rta el, nem kicsit / 43 perce
Tömegek vonultak az utcákra, miután Gyurcsány bevallotta, hogy hazudott
megmérettetés / 8 órája
Maconkán dől el, hogy melyik a világ legjobb horgászcsapata a method feeder szakágban
V. E.
Európa-liga / 9 órája
Leverkuseni vereséggel kezdte a Ferencváros a csoportkört
Közlekedés / 9 órája
Országszerte 1100 elektromos busz állhat forgalomba 2025-ig