Hol lehet a fiatalabb testvér? – még mindig nyomoznak a diósjenői gyilkosság ügyében

Két hónap telt el azóta, hogy emberi maradványokat talált a rendőrség egy családi ház udvarában elásva Diósjenőn. Hamar kiderült, hogy a csontok a tizenhárom évvel ezelőtt eltűnt testvérpár egyikétől származnak. Az ügy fejleményeiről kérdeztük a rendőrséget.

Nool

Holttestet találtak Diósjenőn egy családi ház kertjében. Elképzelhető, hogy az áldozat egy fiatal lány volt, aki több mint tíz évvel ezelőtt tűnt el egy másik lánnyal együtt.

Forrás: Ripost

Fotó: Bánkúti Sándor

Mint arról július elején elsőként beszámoltunk, szokatlanul nagy rendőri jelenlétre figyeltek fel a helyiek a diósjenői Börzsönyi és Jókai utcák találkozásánál. Hamar híre ment a településen, hogy a 2009-ben eltűnt testvérpár, H. Alexandra és H. Krisztina Ildikó földi maradványai kerülhettek elő. Mint utóbb kiderült, a kiásott csontok az idősebb lány, Alexandra meggyilkolásával hozhatók összefüggésbe.  

Őrizetben a lányok nevelőapja

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nem sokkal később közleményben tájékoztatta portálunkat, hogy egy embert őrizetbe vettek a történtek kapcsán. Gyorsan kiderült az is, hogy a lányok egykori nevelőapjáról van szó. Hivatalosan meg nem erősített sajtóhírek szerint a férfi szexuális bűncselekményeket is elkövethetett a testvérpárral szemben, sőt, állítólag videóra is vette nevelt lányai szexuális bántalmazását

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság július 5-én sajtótájékoztatón számolt be az országos érdeklődés övezte ügy néhány részletéről – ezt élő videóban közvetítettük a Noolon –, azóta azonban egyetlen új információ sem látott napvilágot a gyilkosság, illetve a nyomozás kapcsán. 

Az ügy fejleményeiről érdeklődtünk

Szeptember elején friss fejlemények hírének reményében kerestük meg a rendőrséget. Egyebek mellett arra voltunk kíváncsiak, hogy hol tart most a nyomozás, megtalálták-e már H. Krisztina Ildikó maradványait; egyáltalán van-e arra vonatkozóan konkrét gyanú vagy bizonyíték, hogy nővéréhez hasonlóan ő is elhunyt. Azt is megkérdeztük, hogy a család eltemethette-e már az idősebb lány, Alexandra földi maradványait, vagy azokat még jelenleg is bizonyítékként őrzik. Feltettük továbbá a kérdést, hogy az ügy kapcsán emberöléssel gyanúsított férfi – az egykori nevelőapa – letartóztatásban van-e még, esetleg tett-e beismerő vagy részben beismerő vallomást.

A rendőrség válaszából – bár gyorsan válaszoltak megkeresésünkre – sajnos sok új információ nem derült ki, annyi azonban bizonyos, hogy még javában tart a nyomozás a több mint egy évtizedre visszanyúló gyilkossági ügyben. 

– A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt – szakértők bevonásával – folytat büntetőeljárást. A nyomozás érdekeire való tekintettel, az üggyel kapcsolatban további információt kiadni nem áll módunkban – reagált megkeresésünkre Király-Kollár Ramóna sajtóreferens. 

Továbbra is körözik a fiatalabb lányt

Érdemi válaszok hiányában kíváncsiak voltunk arra, hogy vajon eltűntként keresik-e még a 2009-ben eltűnt, fiatalabb diósjenői testvért, H. Krisztina Ildikót, ezért „fellapoztuk” a rendőrség hivatalos körözési adatbázisát. Ebből kiderült, hogy az 1994-es születésű lány még a mai napon is megtalálható az „eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyek” nyilvános listájában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!