Diósjenői gyilkosság: Alexandrát eltemethette a család, de a testvérét nem találják

A környékbeliektől származó értesüléseink szerint újra kutattak a rendőrök a tizennégy évvel ezelőtt eltűnt diósjenői lányok otthonában, ahol az egyik testvér földi maradványait tavaly júliusban már megtalálták.

Hegedűs Henrik

Tavaly nyáron lezárták a környéket. Ekkor kerültek elő H. Alexandra maradványai.

Forrás: MW

Még 2009 januárjában egyik napról a másikra váratlanul tűntek el a Börzsönyi úton található otthonukból a H. nővérek. Több mint tizenhárom esztendeig egy árva hírt sem hallottak róluk a családtagok, mígnem a nyomozók tavaly nyáron hirtelen megjelentek a háznál és ásni kezdtek az udvaron. Az épület melletti területen emberi csontokat forgattak ki a földből, mind később kiderült, a testvérek egyikének, Alexandrának a maradványait. A rendőrség 2022. július eleji tájékoztatása szerint őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nevelőapát.

Néhány nappal később portálunk munkatársai személyesen jártak a külvilág elől elzárt, és egyenruhásokkal őrzött helyszínen. A közelben lévő házban lakó férfit sikerült megszólaltatnunk, aki elmondta, nagyon rendes, tisztességes lányok voltak a sértettek, a szomszédság jól ismerte őket, éppen ezért meglepetésként hatott mindenkire, hogy 2009 januárjában szőrén-szálán eltűntek. A középkorú úr hozzátette, a testvérekkel egy háztartásban élő nevelőapáról azt rebesgették a környéken, hogy többször szexuálisan zaklatta a fiatalokat, nem lehetett tőle nyugtuk.

Visszaemlékezett azokra a tizenhárom évvel ezelőtti téli napokra, amikor eltelt egy bő hét is, mire gyanús lett, hogy nem látják a lányokat. Amikor kiérkeztek a helyszínelők és ásni kezdtek az udvaron, kíváncsian figyelték a fejleményeket. A férfi akkor határozottan kijelentette: „ott lehet a másik is”. Hasonlóképpen nyilatkoztak nyáron a község kocsmájában is, ahol egy fiatalember egyértelműen hangoztatta, a testvérekkel igen cudar módon bánt a nevelőapa.

A kitartó keresés ellenére a másik testvér, Krisztina feltételezett maradványaira azonban továbbra sem leltek a rendőrök. A környéken élők szerint azonban idén januárban ismét mozgolódás volt a helyszínen. A hónap második felében ugyanis újra megjelentek az egyenruhások a háznál, és megint komolyabb mértékű kereső tevékenységbe kezdtek. A diósjenőiek szerint a lakás fürdőszobájában „jelzett a műszer”, ekkor bonthatták ki a padlózatot, de a hírek arról szólnak, hogy ismét sikertelen volt a művelet. Ugyancsak a szomszédságból jelezték, hogy a hatóságok Alexandra maradványait már kiadták a családnak, és az áldozatot az elmúlt hónap utolsó napjaiban eltemették.

A településen terjedő hírek, illetve az esetleges fejlemények kapcsán természetesen megkerestük a rendőrséget is. Érdeklődésünkre bő két hét elteltével azt a választ kaptuk, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt a diósjenői esetben szakértők bevonásával folytat eljárást, de a nyomozás érdekeire való tekintettel az üggyel kapcsolatban további információt egyelőre nem adnak.

Tájékoztatás híján megnéztük: az 1994-es születésű H. Krisztina adatlapja továbbra is megtalálható az „Eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyek” között a rendőrség nyilvános körözési adatbázisában. Az eltűnés dátuma 2009. január elseje, a körözést elrendelő szerv pedig a megyei főkapitányság bűnügyi osztálya.

Az egész országot megrázó diósjenői gyilkosság – akkor ismert és publikus – részleteiről a rendőrség 2022. július 5-én sajtótájékoztatón számolt be, melyet élőben közvetítettünk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában