Borzalom

2022.07.05. 12:31

Diósjenői gyermekgyilkosság: újabb részletek derültek ki a tragédiáról (videó!)

Sajtótájékoztatót tartott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a 13 évvel ezelőtti gyilkosság részleteiről. A helyszínről élőben jelentkeztünk.

Nool

Forrás: Nool

Mint ismert, egy fiatal lány testvérével együtt tűnt el még 2009 januárjában, egyikük holttestére pénteken bukkantak rá Diósjenőn. Hírportálunk elsőként számolt be róla, hogy Glöckl Ferenc, Diósjenő alpolgármestere szombat délelőtt közösségi oldalán tette közzé azt a hírt, hogy ásni kezdtek az egyik helyi családi ház kertjében.

Nem sokkal később a rendőrség is megerősítette a híreket, s kiderült, hogy egy korábban elrendelt büntetőeljárásban nyomoztak július 1-jén Diósjenőn. A rendőrök akkor az eltűnt lányok nevelőapját őrizetbe is vették az ügy kapcsán.

Korábban a Ripost az egyik eltűnt személyekkel foglalkozó Facebook-csoportot böngészve arra jutott, hogy a két említett lány – Horváth Alexandra és Horváth Krisztina Ildikó – 2009. január 1-jén tűnt el Diósjenőn. A rendőrség akkor egy fotót is közzétett róluk. Azt azonban a portál sem tudja, hogy melyikük holttestét találhatták meg pénteken.

A tragédia helyszínére vasárnap személyesen is ellátogattunk, a diósjenőiek munkatársunknak elmondták, hogy a lányok nevelőapja szexuálisan is zaklatta a lányokat, majd egyik napról a másikra eltűntek. Diósjenőn mindenki tisztességes fiatalokként emlékszik vissza az áldozatokra.

Az ügyészség hétfőn elrendelte a férfi letartóztatását, a Bors pedig kiderítette, hogy József, a nevelőapa, még videóra is vette a szexuális bántalmazást

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon kedden sajtótájékoztató keretében számoltak be az ügy fejleményeiről. Munkatársunk a helyszínen volt, az élő közvetítést az alábbi hivatkozásra kattintva nézhetik vissza:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában