Terény

2017.10.29. 09:48

Támogatást kaptak a védekezésre

A község önkormányzatának tavasszal ítéltek meg harminchatmillió forintot a belterületi vízelvezető rendszer felújítására. Brozsó Andrásné, a falu polgármestere elmondta, 2010 nyarán a nagy esőzések következtében igen komoly árvíz sújtotta a falut, az árkok nem bírták elnyelni a környező magaslatokról lezúduló rengeteg csapadékot.

H. H.

– Akkor már megkezdődött az árkok megtisztítása és kotrása, egy tízmillió forintos vis maior támogatás jóvoltából. Ennek a folytatását valósítjuk most meg ebből a forrásból, hiszen nagyon sok a tennivalónk. Elsődleges feladat, hogy a Terény közepén átfolyó Szanda-patakba minden felesleg vízmennyiség eljusson. E tekintetben különösen érintett területünk a Cserháthaláp felé eső falurészen az évszázados, műemléki katolikus templomunk környéke, ahol a burjánzó aljnövényzet évről-évre jelentős mértékben akadályozza az esővíz szabad áramlását a patakba – hangoztatta a település vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!