jegyzet

2017.12.21. 15:41

Karácsony idegenekkel

Szabó Rita

A vendéglátó és idegenforgalmi szakemberek örvendezve nyilatkoznak, hogy a karácsonyi ünnepekre telt ház van a hazai szállodákban, egyre többen választják az ünnepek alatt az aktív kikapcsolódást, a pihenést, a feltöltődést. Már tagadhatatlanul trendi, ha a család felkerekedik és otthonától távol tölti a karácsonyt. Jézus születése és a család ünnepét, a legbensőségesebb, legszebb ünnepet. Hozzá tartozik a karácsonyfa állítása, a Szenteste, az éjféli mise, az ajándékozás, az ünnepi vacsora. A lélekben felemelő napok részét képezi az öröm, hogy a régen látott családtagokkal újra együtt lehetünk, az asztal köré ülhetünk, jókat ehetünk. Sok családban előfordul, hogy évente csak egyszer, karácsonykor tér haza egy külföldön élő hozzátartozó.

Nincs meghittség, nincs illata a fenyőnek.

Mindezt elcseréljük egy wellness hétvégére? A szálloda halljában áll egy óriási, gazdagon díszített karácsonyfa, a vendéglátók figyelmesek: van karácsonyi muzsika, van sült hal és pulyka, közös koccintásra hívják az estéhez elegánsan öltözött vendégeket. Vadidegen emberek kívánnak egymásnak boldog karácsonyt. Értem én, a nő boldog, hogy nem kell halálra gyötörni magát a bevásárlással, a főzéssel, a sütéssel, a karácsonyi asztal megterítésével, a mosogatással. Végre ő is pihen, nem hajszolja agyon magát az előkészületekkel. De ez nem olyan! Nincs meghittség, nincs igazi karácsonyi hangulat, nincs illata a fenyőnek és hiába várom a kisült kalács illatát. Itt már kihűl, mire az asztalra teszik.

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!