programok

2018.09.22. 10:57

Sportműsor: focicsapataink kupáznak, kézi nagyüzem, futóverseny

A hétvégén rendezik a Magyar Kupa-főtábla első fordulójának mérkőzéseit, ahol három nógrádi csapatunk érdekelt. Kéziseink közül a salgótarjániak játszanak hazai pályán, vasárnap Zelenka emlékfutás.

B.T.

Fotó: Torjay Attila, NMH

Kupában focicsapataink

Berkenye SE (megyei I. osztály)–Duna Aszfalt Tiszakécskei VSE (NB II.)

A másodosztályban jelenleg tizenhetedik helyén álló tiszakécskei alakulat a mérkőzés esélyese, de a hazaiak bizonyára szeretnék majd megnehezíteni a dolgukat.

Mohácsi László, a Berkenye edzője: – Mindannyiunk számára nagyszerű kihívást és igazi sportélményt kell, hogy jelentsen ez a nem mindennapi erőpróba. Bár a szerencse kicsit sem kedvezett számunkra a sorsolásnál, hiszen egy évről évre dinamikusan és szakmailag megalapozottan fejlődő egyesület nagyszerű csapata látogat hozzánk, akik ma már a másodosztályban szerepelnek. Tudjuk, hogy semmilyen téren nem vagyunk egy súlycsoportban a Tiszakécske csapatával, hiszen profi csapatról van szó, komoly lehetőségekkel és nagy szakmaisággal. Azonban abban bízom, hogy mindezen óriási különbségeket a pályán tudjuk majd a legjobban feledtetni. Ehhez nem szabad megismételnünk az elmúlt hétvégi forduló első félidejében nyújtott produkciónkat, mert akkor fikarcnyi esélyünk sem lesz még a tisztes helytállásra sem. Viszont, ha a korábban tapasztalt hozzáállás és szervezettség lesz jellemző csapatra, valamint mindenki a tudása legjavát tudja a pályán bemutatni, akkor hazai környezetben megnehezíthetjük a vendégek dolgát. Így játszhatunk egy hangulatos mérkőzést a nagyságrendekkel esélyesebb vendégcsapattal.

A várható kezdőcsapat: Hisbéli – Doman, Bábik, Kovács, André – Sági, Mravik, Kántor, Lami – Gál Sz., Fábri.

Dabas (NB III. Középcsoport)–SBTC (NB III. Keleti csoport)

A harmadosztályban lévő csapatok a bajnokságban eddig egyaránt öt-öt pontot szereztek. Az erőviszonyokat tekintve a Stécének van esélye a továbbjutásra.

Vágó Attila, az SBTC edzője: – A kupameccsen olyan játékosoknak is lehetőséget szeretnék adni, akik eddig kevesebb szerepet kaptak. Ezúttal bebizonyíthatják, hogy bajnoki meccsen is számíthatok majd rájuk. Egy-két játékos kisebb sérüléssel bajlódik, így nem kockáztatom a játékukat. A célunk a továbbjutás kiharcolása.

A várható kezdőcsapat: Végh – Tóth O., Benkő-Bíró, Czutor, Szandai – Híves, Magos – Bódis, Ribarics, Tarlósi P., Krizsonits.

Schott Lukácsháza (Vas megye I.)–Balassagyarmati VSE (megye I. osztály)

A hazaiak a második, míg a vendégek az első helyen tanyáznak a bajnokságban. Nagy csata várható a továbbjutásért.

Varga balázs, a Balassagyarmat edzője: – A karancslapujtői győzelem kellő önbizalmat adott a srácoknak, amit remélem kamatoztatni is tudunk. Sajnos a nagy távolság nem kedvez nekünk. Szombat reggel tudunk csak útnak indulni, ami nem túl ideális, de kellő lendülettel vetjük majd bele magunkat a párharcba. A vas megyei első osztályú bajnokság oszlopos tagja ellen is küzdelmes mérkőzésre számítok. Mindenképpen a továbbjutás reményében indulunk útnak, ennek megfelelően mindent meg is teszünk a sikerért.

A várható kezdőcsapat: Giczi – Molnár, Keresztes, Szatmári, Szilágyi – Rácz , Kovács, Kócsa – Szita, Ondrik, Garda.

Lendületben maradna a Kábel

NB I. B, Keleti csoport, férfiak, 2. forduló

Balmazújvárosi KK (10.)–Balassagyarmati Kábel SE (1.)

Remek rajtot vett a balassagyarmati gárda, hiszen a Magyar Kupában már két fordulón jutott túl, a bajnoki szezon nyitányán pedig közönségszórakoztató játékkal múlták felül a Mizse KC gárdáját Gúnya Péter tanítványai, akikhez múlt héten csatlakozott kettős játékengedéllyel a budakalászi Simotics Mátyás. Nem csoda tehát, hogy a második fordulót a tabella tetején váró Ipoly-parti legénység győzelmi reményekkel utazhat a hajdúsági kirándulásra. Ellenfelük, aki tavaly bronzérmet szerzett a Keleti csoportban nem kezdte túl jól a bajnokságot, Békésen szenvedtek vereséget.

– A lajosmizseiek ellen valóban, szinte minden sikerült nekünk. Támadásban és védekezésben egyaránt magas színvonalon teljesítettek a fiúk és többen egyénileg is kiemelkedőt nyújtottak. A hét közbeni, csömöri kupameccsen azonban már nem volt ilyen szép a kép, foggal-körömmel küzdve nyertünk és egy NB II.-es együttes ellen rendkívül sok a harmincöt bekapott gól. Őszintén remélem, hogy Balmazújvárosban a múlt szombati arcát mutatja a csapat, összeszedetten, harcosan kézilabdázva, és akkor sikerülhet az idegenbeli bravúr. Ehhez az kell, hogy rá tudjuk kényszeríteni az akaratunkat a házigazdákra. Rendkívül nehéz meccsre számítok.

NB II., Északi csoport, nők, 2. forduló

Salgótarjáni Strandépítők KC (3.)–XVI. kerület KMSE (7.)

Guricsné Horváth Beáta, a Salgótarjáni Strandépítők edzője: – Az ellenfelünk tavaly a Déli csoportban szerepelt, és a 6. helyen zártak. Sajnos a játékoskeretet nem ismerem, de az első fordulóban a tavalyi győztes Vasas csapatától mindösszesen három góllal kaptak ki. Úgy gondolom, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, a keretet sok fiatal játékos alkotja. Az első fordulóhoz képest mindenképpen jobb játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot.

A készülő keret: Csiki Andrea, Dóczi Réka, Szalai Réka kapusok; Bobál Dorina, Bozó Fanni, Csaba Alexa, Dénes Sára, Gyetvai Klaudia Csenge, Horváth Alexa, Karvaj Melánia, Kisbalázs Dóra, Kósy Nikolett, Kovács Bernadett, Kozma Petra, Kőházi Noémi, Ponyi Anita, Nagy Petra, Szabó Evelin, Vigh Viktória, mezőnyjátékosok.

NB II., Északkeleti csoport, férfiak, 2. forduló

Salgótarjáni Strandépítők KC (5.)–Kisvárdai KC (9.)

Nigrínyi Tibor a Salgótarjáni Strandépítők KC edzője: – Várjuk már, hogy bemutatkozhassunk a hazai közönségnek. Az a Kisvárdai KC lesz az ellenfelünk, amely az első fordulóban megszorongatta az egyik riválisunkat, a Hatvan gárdáját. Küzdelmes mérkőzésre számítunk, a cél most is a győzelem. A keretbe vélhetően visszatér a két játékosunk – Dancs Máté és Ponyi Gergő –, akik kisebb sérüléssel bajlódtak. Bízunk benne, hogy sokan kilátogatnak a csarnokba, és szurkolnak a csapatnak.

A készülő keret: Kovács Róbert, Kuti Krisztián, Magyar Bence, kapusok; Bensouici Anis, Bécsi Mihály, Dancs Máté, Deák Gergely, Dénes Máté, Forgács Péter, Gyetvai Tamás, Nagy Tamás, Ponyi Gergő, Szabó Tamás, Szerencsés Szilveszter, Tóth Gergő, Varga Zoltán, Vurom Alex mezőnyjátékosok.

Hétvégi sportműsor

Szombat

Labdarúgás Magyar Kupa: Berkenye SE–Duna Aszfalt TVSE, Schott Lukácsháza–Balassagyarmati VSE, 15 óra.

Megyei I. osztály: Pásztói SK–Rimóci SE, v.: Bakos T., Cered VSE–Szécsény VSE, v.: Jele T., 16 óra.

Megyei II. osztály. Keleti csoport: Bátonyterenyei TC–Építők KC, 13 óra, Mátraverebély-Szentkút SE–Mihálygerge SE, Jobbágyi HSE–Tari SZE, 16 óra.

Megyei II. osztály. Nyugati csoport: Szügy SE–Szendehely FC, Diósjenő SE–Rétság VSE, Unicum FC Mohora–Nagyoroszi HBB SE, Magyargéc SE–Szent Imre DSE Balassagyarmat, 16 óra.

Megyei III. osztály. Nyugati csoport: Romhány SE–Legénd SE, 16 óra.

Asztalitenisz Extraliga, férfiak: HED LAND SE Mezőberény I.–Szerva ASE Szécsény I., 11 óra.

NB I. Keleti csoport, férfiak: DVTK Sport Kft. I.–Szerva ASE Szécsény II., 11 óra.

Teke Szuperliga II, férfiak: SALGÓZD TK–Győr-Szol TC, 14 óra. Szuperliga, nők: Bátonyterenyei TK-Viktória–Balatoni Vasas, 10 óra. NB II. Keleti csoport, férfiak: Széchenyi SC–Somosi TK, Rákoshegyi VSE–Bátonyerenyei TK II., Postás SE–Nádújfalu KSE, 10 óra.

Vasárnap

Labdarúgás Magyar Kupa: Dabas–SBTC, 15 óra. Megyei I. osztály: Érsekvadkert SE–Palotási SE, v.: Szakal T., 16 óra.

Megyei II. osztály. Keleti csoport: SK Karancsberény–Bujáki SC, Kálló SE–Kazár KSE, Zagyvarónai SE–Kisterenyei SE, 16 óra. Megyei II. osztály. Nyugati csoport: Nógrádsáp SE–Varsány SE, Bánk SE–Nőtincs SE, 16 óra.

Megyei III. osztály. Keleti csoport: Karancsalja MSE–Nógrádmarcal SE, Ludányhalászi SE–Mátramindszent SE, Cserhát TSE Felsőtold–Egyházasdengeleg FE, Karancs United SE–Lucfalva SK, Doboskút SK Nógrádsipek–Ipolytarnóc SE, 16 óra.

Megyei III. osztály. Nyugati csoport: Kétbodony SE–Érsekvadkert SE II., Tereske KSE–Felsőpetény SE, Ősagárd LK–Szondy SE Hont, Erdőkürt SK–Tolmács SE, Patak SE–Keszeg SE, Ipolyszög SE–Nézsa SE, Borsosberény SE–KSE Becske, 16 óra.

Kézilabda NB I. B, Keleti csoport, férfiak: Balmazújvárosi KK–Balassagyarmati Kábel SE, 18 óra. NB II., Északi csoport, nők: Salgótarjáni Strandépítők KC–XVI. ker. KMSE, 14 óra. NB II, Északkeleti csoport, férfiak: Salgótarjáni Strandépítők KC–Kisvárdai KC, Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 16 óra.

Teke NB I. Keleti csoport, férfiak: Bátonyterenyei TK I.–Gázművek MTE, 10 óra.

Atlétika Zelenka István emlékfutás, Balassagyarmat, 14 óra.

 

 

Kiemelt fotónkon: A Berkenye (pirosban) hazai pályán, míg a Balassagyarmat csapata idegenben lép pályára – Archív fotó: Torjay Attila, NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában