Labdarúgás

2018.01.23. 13:26

Hetedik helyről várják a tavaszi pontvadászatot

Labdarúgás A megyei I. osztályban lévő Pásztói SK csapata a hetedik helyen fejezte be az őszi szezont a megszerzett 17 ponttal. A szereplésről Vallus Ferencet kérdeztük, aki 2015 júliusától irányítja az együttest.

Balogh Tibor

– Hogyan készültek fel a bajnoki rajtra és mi volt a célkitűzés?

– Július közepén kezdtük a felkészülést, heti három edzés és egy felkészülési mérkőzés szerepelt a programban. A célkitűzéseink között szerepelt, hogy továbbra is saját, azaz PULC-nevelésű játékosokra szeretnénk támaszkodni. Így került az U19-es csapatból a felnőttkeretbe Békési Péter, Hámori Dávid, Mezővári Dominik és újrakezdte a játékot korábbi halóőrünk, a szintén saját nevelésű Prezenszki Péter. Visszatekintve az előző szezonra, az igencsak méltatlan volt egyesületünk hagyományaihoz, meg voltunk győződve, hogy még egy ilyen év nem következhet. Bíztunk benne, hogy a középmezőny elején tudunk végezni.

– Miként értékeli az őszi éva­dot a megszerzett hely tükrében?

– Pozitívan értékelem, hiszen összességében végig egyenletes teljesítményt nyújtottunk. Játékunk alapján az Érsekvadkert és a Karancs­berény otthonából legalább ponttal kellett volna hazatérnünk. A Szécsény otthonában pedig nem volt esélyünk a pontszerzésre. Hazai pályán, „Mátraszőlősön” jó mérkőzést játszottunk az SBTC ellen. Ebben a mérkőzésben nem volt benne a háromgólos vereség. Összegezve: a játékunk alapján több volt az őszi szezonban.

– Milyen teljesítményt nyújtottak a csapatrészek?

– A kapuban mindenféleképpen erősödtünk. Az előző bajnokságban voltak gondjaink ezen a poszton. Prezenszki Péter jelenléte, teljesítménye, magabiztossága nyugalmat adott az egész csapatnak. Az őt három mérkőzésen helyettesítő 17 éves Csemer Dévald sem okozott csalódást. A védekezésünk is javult az előző szezonhoz képest, de még mindig kettő felett van átlagosan a mérkőzésenként kapott gólok száma. Az ősz folyamán a középpá­lyánk volt a legstabilabb. A három húszéves játékos – Lipták Márton, Molnár Máté és Csépe Richárd – egyenletes teljesítményt nyújtott, megtudták határozni a csapat játékát. Támadójátékban a szerzett góljainkat tekintve is előreléptünk az előző évhez képest, nagyrészt Csépe István góljainak és gólpasszainak köszönhetően.

– Voltak-e pozitív, avagy negatív dolgok a szezon közben?

– A fiatalok, Kelemen Dorián továbbfejlődése, Békési Péter, Hámori Dávid beépítése a csapatba zökkenőmentes volt, mindannyian megbízható, jó teljesítményt nyújtottak. Negatívként említeném Csépe Pier – remélem – ideiglenes leállását. Varanyeczki Patrik a második forduló után eltűnt, Somkúti Zoltán pedig hol volt, hol nem volt.

– Kik voltak a csapat segítői?

– Nem sok segítőm volt a csapat körül az elmúlt időszakban. Ezt jó lenne pótolni. Bizony, hiányzik mellőlem egy konkrét segítőtárs. Az új vezetőség a segítségemre volt. Azonban az energiájukat, figyelmüket eddig nagyban lekötötte az egyesület és a labdarúgópálya körüli dolgok rendbetétele.

– Hogyan tovább?

– Január negyedik hetében kezdjük el a téli alapozást. Terveink szerint ezt heti három edzéssel és egy előkészületi mérkőzéssel hajtjuk végre. Sajnos kevesen vagyunk, az ifiből nem igazán tudunk már senkit felvinni a felnőttkerethez. Ezért megpróbálunk játékosokat igazolni, de ez eddig valamilyen oknál fogva nem volt valami szerencsés. A kívülről igazolt játékosok nem eresztenek gyökeret nálunk, pedig részünkről a befogadással nincs baj. Mégis egy fél év, maximum egy év megforgatja őket. Ezt követően mi elsősorban már a csapatot, a környezetet ismerő, esetleg pásztói kötődésű játékosokat szeretnénk megkeresni, remélem, majd minél nagyobb sikerrel.

Kiemelt fotónkon: A Pásztói SK csapata (hátsó sor, balról): Vallus Ferenc edző, Molnár Balázs, Somkúti Zoltán, Mezővári Dominik, Csemer Dévald, Prezenszki Péter, Csépe Richárd, Adorján Zalán, Mladoniczki Dániel, Lipták Márton, Csépe Zoltán gazdasági vezető, Szarvas Imre egyesületi elnök, Pisák József elnökhelyettes. Első sor: Békési Péter, Molnár Máté, Csépe István, Hámori Dávid, Csépe Pier, Varanyeczki Patrik, Kelemen Dorián, Kiss Ádám – Fotó: Zentai József

Pásztói csapat a számok tükrében

Mérkőzésről mérkőzésre

1. forduló: Pásztó–Cered 3–1. 2.: Érsekvadkert–Pásztó 3–1. 3.: Pásztó–Mátranovák 4–2. 4.: Szécsény–Pásztó 4–2. 5.: Pásztó–Palotás 5–1. 6.: Karancs­berény–Pásztó 4–3. 7.: Pásztó–Berkenye 2–2. 8.: Rimóc–Pásztó 1–1. 9.: Pásztó–SBTC 1–4. 10.: Pásztó–Karancslapujtő 2–0. 11.: Héhalom–Pásztó 2–8.

Gólszerzők

11 gólos: Csépe István. 5: Adorján Zalán, Molnár Máté. 2: Hámori Dávid, Kelemen Dorián, Mladonciczki Dániel, Somkuti Zoltán. 1: Békési Péter, Molnár Kristóf, Zohó Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában