Kosárlabda

2024.03.09. 14:50

Remekül teljesítő ellenféllel meccsel a Salgótarjáni KSE

A fótiak már biztosan tagjai lesznek a felsőházi rájátszásnak, így nem vár könnyű meccs a salgótarjáni gárdára.

Nool.hu

Otthon okozna meglepetést az SKSE (fehérben) együttese

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Szabó Péter

A remek kezdést követően viszonylag simán elveszített múlt vasárnapi, BKG Príma Akadémia elleni idegenbeli összecsapását (68–79) követően az NB I/B Piros csoportjának hétvégi 23. fordulójában a remek idényt futó Phoenix-MT Fót (5., 14-8) csapatát látja vendégül együttesünk. A salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő találkozó kapcsán Dániel Péter vezetőedzővel beszélgetett Horváth Péter.

– Ragyogóan kezdtük a szigetszentmiklósi meccset, melynek első negyedében nem csak nyolcpontos előnyre tettünk szert, hanem mindössze tizenkét egységen tartottuk a mezőny egyik legolajozottabb támadógépezetét. Mi működött ennyire jól az elején?
–  Volt egy tervünk a védekezést illetően, ami láthatóan jól is működött a mérkőzés elején. Fegyelmezetten betartotta mindenki a feladatát.

– Mi változott a rövid pihenő után, amikor öt perc alatt egy 1–18-as szakaszt hoztunk össze, s gyakorlatilag végleg átengedtük az irányítást a hazai együttesnek?
– Meccsbe hoztuk az egész mezőny legeredményesebb játékosát, a második-harmadik negyedben sokszor kiengedtünk védekezésben, ami ott abban a szakaszban végzetesnek bizonyult.

– Valószínűleg nem ezen múlt, de nem lehet szó nélkül elmenni a játékvezetők ténykedése mellett sem, akik nem igazán biztosítottak a két csapatnak azonos feltételeket (gondolok itt az ütközésekre, faultok megítélésére). Lassan már tendencia, hogy meccsről-meccsre ellenszélben kell küzdenünk, tudunk ez ellen tenni valamit, vagy egyszerűen együtt kell élnünk vele?
– Néha én sem értem ezeket a dolgokat. Amit az egyik oldalon figyelmeztetés nélkül meg lehet úszni, azt a másik oldalon egyből technikaival jutalmazták. Őszintén nem értem, nagyon keveset reklamálunk, ebben a szezonban, ha jól emlékszem, egy technikait kaptak a játékosaim ilyen okból kifolyólag (Azért is – természetesen utólag – elnézést kértek tőlünk). Nem tudunk ezzel mit kezdeni, annyit tehetünk, hogy csak a saját játékunkra fókuszálunk és ezeket a körülményeket teljesen kizárjuk a jövőben.

– Négy forduló maradt hátra az alapszakaszból, két-két hazai és idegenbeli meccsel. A bajnokesélyes MAFC-hoz és Vasashoz látogatunk, illetve a szintén biztos rájátszónak tűnő Fótot és Ceglédet fogadjuk. Milyen célkitűzéseket fogalmazhatunk meg ezekkel a találkozókkal kapcsolatban?
– A célkitűzés az, hogy építsük magunkat a folytatásra. Bármi is vár minket az alapszakaszt követően, magabiztosan, koncentráltan és önbizalommal telve kell elé állni.

– A hétvégén azt a fóti csapatot fogadjuk, melyet idegenben kis híján megtréfáltunk. Mit kell tudni Surmann Gábor együtteséről és mi kell ahhoz, hogy ezúttal sikerrel járjunk ellene?
–  Az idény talán legfájóbb vereségét szenvedtük el Fóton. Egy nagyon rutinos, jó formában lévő együttest fogadunk, ahol több olyan egyéniség is pattogtat, akik mérkőzéseket tudnak eldönteni a jelenlétükkel. Az ő limitálásuk nyilván meghatározó lesz a találkozó kimenetele szempontjából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában