Kosárlabda

2024.03.17. 13:04

Remek győzelmet ért el az SKSE a bajnokesélyes otthonában

A bajnoki aranyra pályázó Újbuda MAFC gárdáját múlta felül a salgótarjáni alakulat.

Stefán Antal Krisztián

Az Salgótarjáni KSE (piros-feketében) felül tudott kerekedni esélyesebb riválisán

Forrás: hunbasket.hu

Szombaton nem várt könnyű túra a Salgótarjáni KSE csapatára, hiszen a bajnokságban második helyen álló, az aranyéremért harcoló Újbuda MAFC vendégei voltak a nógrádi fiúk. A hazai gárda jó formáját mutatja, hogy a legutóbbi tizennyolc meccséből tizenhetet is megnyert, így finoman szólva sem a mieink voltak a találkozó esélyesei.

Az összecsapást ennek megfelelően a fővárosiak kezdték jobban, az első negyed felénél ötpontos előnyre is szert tettek, de a salgótarjáni együttes a nyolcadik percre egy pontra zárkózott, majd felváltva estek a kosarak mindkét térfélen.

A második tíz percben ritmust váltott az SKSE és gyorsan átvette a vezetést, ám előnyét nem tudta hosszú időn át konzerválni, így fej-fej mellett haladtak a küzdőfelek, hol az egyik, hol pedig a másik társaságnál volt az előny. A szünetre végül négy pontos Salgótarjáni KSE vezetésnél mehettek a csapatok.

A pauza után próbált változtatni eddigi játékán az Újbuda, de nem igazán találták a fogást Archibaldék a remek napot kifogó nógrádi csapaton, így továbbra is a mieink voltak előnyben a harmadik falvonás első felében. Némi változás a huszannyolcadik percben állt be, hiszen ekkor gyors hét pontot szereztek a házigazdák és hosszú idő után átvették a vezetést, de a vendégek ezt az utolsó pillanatokban kiegyenlítették, így döntetlen állásnál fordultak az együttesek rá az utolsó tíz percre.

Az utolsó negyed aztán igazi hullámvasútnak bizonyult, hiszen majd két percig nem tudott pontot szerezni egyik társulat sem, majd öt perccel a vége előtt hat pontra elléptek a hazaiak, így ekkor úgy tűnt, hogy elbillenhet a mérleg nyelve az ő javukra, azonban ennek épp az ellenkezője következett be. Zsinórban kilenc pontot szállítottak Karanfilovszkiék, így átvették a vezetést, de ezt követően újra fordított a MAFC, így az ő előnyükkel léptünk be az utolsó percbe. Vas-Teplán ekkor egy remek triplával egyenlített, majd két kiváló védekezés utén Lajsz közelijével, valamint Veits büntetőjével megnyerte a meccset az SKSE és fantasztikus sikert könyvelhetett el magának.

NB I/B, Piros-csoport, 24. forduló:
Újbuda MAFC – Salgótarjáni KSE 81–84 (24–21, 14–21, 23–19, 20–23)
Gabányi László Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Rózsavölgyi, Bagi, Nagy B.
Újbuda MAFC: Polgárdy 10/3, Archibald 28/3, Buzás 4, Biber 6, Pápai 9. Csere: Katona B. 13/9, Komma 5, Pintér D. 2, Misek 4. Edző: Lakits András.
Salgótarjáni KSE: Karanfilovszki 6/6, Douglas 27, Kalassai 10/9, Hargitai 13/9, Ormai. Csere: Váits 14, Köcse, Lajsz 8, Vas-Teplán 6/6, Monye M. Edző: Dániel Péter.
Kipontozódott: Douglas (36.), Hargitai (37.), Biber (40.).
 

Az eredmény alakulása: 4. perc: 9–4, 8. perc: 16–15, 12. perc: 24–25, 18. perc: 35–35, 24. perc: 46–52, 28. perc: 58–57, 33. perc: 65–67, 34. perc: 73–67, 36. perc: 73–76, 39. perc: 81–78.


Lakits András: – Gratulálok a Salgótarjánnak győzelemhez, egyúttal szeretnénk elnézést kérni mindenkitől, aki kijött ma nekünk szurkolni. Azt gondolom, hogy a teljesítményünk, az attitűdünk és a mutatott játékunk egyszerűen méltatlan és elfogadhatatlan, ahhoz, amit szeretnénk képviselni. Erre az sem lehet kifogás, hogy voltak ma hiányzóink. Láthatóan hullámvölgyben vagyunk. Úgy érzem, hogy nem voltunk itt fejben, nem akartuk igazán a győzelmet, csak bíztunk abban, hogy majd úgyis összejön. Össze kell szednünk magunkat minden szinten. Azt gondolom, hogy ebből munkával ki tudunk lábalni. Nem történt katasztrófa, a nehezebb útra kerültünk, de ezzel is meg kell küzdenünk, hiszen könnyű út nem vezet ahhoz a célhoz, amit mi kitűztünk magunk elé. Össze kell zárnunk és együtt kell megoldanunk ezt a feladatot. Szeretnénk még egyszer elnézést kérni mindenkitől, aki kijött ma és szurkolt nekünk. Vissza fogunk térni ennél sokkal jobban és ahhoz, ami a MAFC-ot jellemezte. Megyünk tovább és dolgozunk. Nagy feladatok várnak ránk, de küzdeni fogunk érte.
Dániel Péter: – Nagy dicséret jár a fiúknak, hiszen az első pillanattól kezdve hittek a sikerben és minden szembejövő akadályon nagyon rugalmasan túltették magukat. A végjátékban is jól jöttünk ki az adok-kapokból, aminek köszönhetően a Piros csoport, azt gondolom, legnehezebb idegenbeli pályáját sikerült bevennünk. Örülünk, de a folytatásban is koncentráltnak kell maradnunk, hiszen nagyon fontos mérkőzések várnak még ránk. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez, megérdemelték!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában