Kosárlabda

2024.02.18. 14:34

Hosszabbítás után diadalmaskodott a Salgótarjáni KSE (fotók)

Nagy küzdelemben győzték le idegenben az Óbudai Kaszások együttesét a nógrádi fiúk.

Nool.hu

Az SKSE (piros-fekete) nagy küzdelemben nyerte meg a mérkőzést

Forrás: NOOL

Fotó: Szabó Péter

Szombat este a közvetlen rivális Óbudai Kaszások ellen lépett pályára a Salgótarjáni KSE férfi kosárlabda csapata.

A Dániel-legénység jól indította az összecsapást, két-három szakaszban is több labdabirtoklásnyi előnyt szereztek, de a fővárosiaknak rendre sikerült eltüntetni a különbséget. A második tíz percben aztán megszakadt ez a tendencia, a SKSE játékosai kíméletlenül szórták a kosarakat, többek között a 18 kísérletből szerzett 9 hárompontosnak is nagy szerepe volt abban, hogy a félidőre 17 ponttal vezettek.

A harmadik negyed elején a kritikus 20 pontot is elérte a csapatok közti differencia, ám az óbudaiak nem adták meg magukat, nagy energiákat mozgósítva zárkózásba kezdtek. A 35. percre a heroikus küzdés kifizetődni látszott, hiszen két pontra olvadt a különbség és a nógrádiak időt kértek. Az egész este tarthatatlannak bizonyuló Armaghani a 40. percben szerzett triplával végül hosszabbításra mentette az elején még simának tűnő derbit.

A ráadást a vendéglátók kezdték jobban, de a zsinórban érkező nyolc salgótarjáni pont eldöntötte a találkozót.

NB I/B Piros csoport, 20. forduló:
Óbudai Kaszások – Salgótarjáni KSE 93–97 – hosszabbítás után (21–21, 15–32, 23–15, 28–19, 6–10)
Óbudai Kaszások: Boros 27/9, Varsányi, Supola 14, Balázsi, Armaghani 23/6. Cserék: Horváth, Lakosa 6/3, Pollák13/9, Szabó 2, Martinez 8/6. Vezetőedző: Takács Máté.
Salgótarjáni KSE: Karanfilovszki 21/15, Cserényi 6/6, Douglas 31/3, Hargitai 10/6, Ormai. Cserék: Váits 13/3, Kalassai 9/9, Váits-Tepán 7/3, Monye M. Vezetőedző: Dániel Péter.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 5–10, 9. perc: 20–20, 16. perc: 36–51, 22. perc: 38–58, 28. perc: 54–66, 35. perc: 72–74, 40. perc: 87–87, 42. perc: 89–87, 45. perc: 91–97.

Takács Máté: –  A gyenge második negyedünknek köszönhetően, a vendégek egy nagyobb előnyt építettek ki a félidőre. Ezt a hátrányt a mérkőzés további szakaszában hősiesen le tudtuk dolgozni, át is tudtuk venni a vezetést. A negyedik negyed végén és a hosszabbításban sajnos rossz döntéseket hoztunk. Több labdát eladtunk, gyakorlatilag a hosszabbítás első percétől asszisztáltunk a vendégcsapat győzelméhez. Ilyen játékképpel ma nem érdemeltük meg a győzelmet. Egy út van, dolgozni tovább, ki kell jönnünk ebből a gödörből.

Dániel Péter: – Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Az első félidőben úgy tűnt, hogy ezt a mérkőzést kevesebb izgalommal is meg tudjuk nyerni, ez nem így történt. Én úgy éreztem, hogy a mérkőzés felfogása a második félidőre megváltozott, mintha nem engedték volna ugyanazt a fizikális játékot, nem védték annyira a támadójátékosokat, mint az első félidőben. Számomra furcsa volt, hogy mérkőzés közben történik egy ilyen változás. De ha a jövőt nézzük, ezek azok a győzelmek, amik megerősítenek minket mentálisan a továbbiakban. Az ilyen típusú mérkőzéseknek is két oldala van, természetesen jó lett volna magabiztosan megnyerni ezt a találkozót, de az ilyen győzelmeknek megvannak az értékei. Még egyszer gratulálok a srácoknak!

 

A bajnokság állása:

Fotó: Stefán Antal Krisztián



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában