Karate

2023.10.30. 11:00

Nemzetközi versenyen szerepeltek a fiatal nógrádi karatésok

A fővárosi megmérettetésen hét ország, közel négyszáz versenyzője küzdhetett meg egymással.

Nool.hu

Hétvégén rendezték meg a Ludovika Kupa Nemzetközi Karate versenyt Budapesten, ahol hét ország – Szlovénia, Horvátország, Spanyolország, Románia, Szlovákia, Hollandia és Magyarország – húsz szervezetének, összesen 398 versenyzője vett részt. Nógrád vármegyét a Csatik Dojo Bánk és a Jozso Dojo Romhány képviselte a nemzetközi megmérettetésen.

Murányi Levente (Csatik Dojo) az U12-es korosztály 55 kg-os csoportjában nemzetközi bajnok lett. Bóbis Hunor (Csatik Dojo) U14-es versenyző a serdülő 45 kg-os kategóriában, most nem tudott helyezést elérni.

Laboncz Attila (Jozso Dojo) az U10-es korosztályban, a 35 kg-os kategóriájában a csoportjának harmadik helyre verekedte fel magát. Kovács Kevin (Jozso Dojo) ugyanebben a korosztályban, de a 30 kg-os kategóriában ezen a versenyen ő is alulmaradt az ellenfeleivel szemben.

Murányi Levente (balra), a Csatik Dojo sportolója magabiztos sikert ért el a versenyen
Murányi Levente (balra), a Csatik Dojo sportolója magabiztos sikert ért el a versenyen
Fotó: Beküldött

A nógrádi sportolók készülnek a következő megmérettetésre, amelyet az RTK Dojo SE fog megrendezni december elején Budapesten. A megyei tehetséges karatésok bizakodva indulhatnak majd neki annak a versenynek is, aztán remélhetőleg szép sikerekkel és érmekkel a nyakukban térhetnek majd haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában